Voluntaris i entitats elaboren i distribueixen més de 600 bates i prop de 1.000 mascaretes al Berguedà

Un grup de voluntaris i entitats del Berguedà han elaborat i distribuït fet 643 bates i 943 mascaretes en residències, CAPS, administracions i entitats del tercer sector amb personal exposat. L’acció ha estat impulsada per Òmnium Cultural i Grup Horitzó, i ha comptat amb la participació de 70 cosidors/es, 5 persones tallant teixit i 10 persones en l’apartat de coordinació i logística.

L’objectiu és aconseguir elements de protecció per a l’hospital, els CAPS i les residències de la gent gran. La iniciativa ha estat possible gràcies a la donació del teixit necessari per part de l’empresa Marina Textil S.L. Les prop de mil mascaretes que n’han sortit són reutilitzables i amb acabat hidròfug.

Els impulsors expliquen en un comunicat que “calia sumar esforços davant la crisi humana i sanitària causada per l’epidèmia del COVID-19”. Tots els productes han estat supervisats per responsables de l’hospital Sant Bernabé, així com pel fabricant del teixit.

En aquests moments, el grup continua cosint i reposant material als llocs on l’hem subministrat o a l’Hospital Sant Bernabé, si és necessari.

WhatsApp Image 2020-04-20 at 09.50.49

X