Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Societat

El Consell Comarcal demana que s’evitin les celebracions religioses fora dels àmbits més íntims durant el Ramadà

El Consell Comarcal demana que s’evitin les celebracions religioses fora dels àmbits més íntims durant el Ramadà
Iftar. PIXABAY

El Consell Comarcal del Berguedà demana a les comunitats islàmiques de la comarca que evitin celebracions religioses que impliquin reunions de persones fora de l’àmbit més íntim. L’ens comarcal ha fet públiques una sèrie de recomanacions excepcionals sobre el mes del Ramadà, que comença aquest divendres, 24 d’abril.

El Consell Comarcal ha parlat amb les comunitats islàmiques de la comarca per desitjar-los una feliç festa, agrair-los l’esforç i la coresponsabilitat que estan tenint amb la situació i recordar-los les recomanacions del departament. L’ens ha recomanat a les comunitats que suspenguin totes les activitats públiques o col·lectives en centres de cultes i que mantinguin la prudència, ja que la fi del confinament ha de ser esglaonada.

La situació actual provocada pel Covid-19, obligarà a fer el Ramadà des de casa i sense els tradicionals trencaments del dejuni comunitari oracions en grup. El Ramadà consisteix en l’abstinència d’ingerir aliments des de l’alba fins a la posta de sol. Al vespre es porta a terme l’iftar, l’àpat en què es trenca el dejuni. Les famílies es retroben, mengen i conversen en comunitat.

El període del dejuni va més enllà del purament religiós. La funció també és ensenyar als musulmans la paciència i la humilitat, així com recordar-los que han de ser agraïts amb tot el que tenen, posant l’accent en ajudar els més necessitats.

comunitat islàmica Consell Comarcal del Berguedà Ramadà

Estic amb tu

Comentaris