Els casos de COVID-19 al Berguedà, per municipis

El Berguedà és la comarca catalana amb més positius de COVID-19 per habitant i això també es tradueix en els seus municipis. Sense anar més lluny, Berga és la capital de comarca amb una taxa de casos per habitants més alta: 148,54 casos per cada 10.000 habitants. Tot i això, Berga no és el municipi amb una taxa més alta: per sobre hi ha Bagà, amb 336,76 casos per cada 10.000 habitants.

El Departament de Salut actualitza diàriament les dades per municipis al seu web. En concret, el Departament mostra dades dels casos positius acumulats en una prova diagnòstica i les associa a la zona de residència que consta en la targeta sanitària de cada persona.

Tot i això, el mapa de la Generalitat només mostra les dades dels municipis de més de 200 habitants. Així doncs, en clau berguedana, no hi ha dades de Castellar de n’Hug, Viver i Serrateix, Sta Maria de Merlès, la Nou, Castellar del Riu, Sagàs, Montclar, Capolat, Castell de l’Areny, la Quar, Fígols, Sant Jaume de Frontanyà i Gisclareny.

L’Aquí Berguedà ha recollit les dades de la resta de municipis en una infografia:

X