L’Ajuntament Berga aprova dotar de més pressupost les ajudes a entitats del tercer sector, malgrat els dubtes jurídics del govern

Aprovada per ple la proposta de Junts per Berga d’augmentar en 80.000 euros la partida d’ajuts per a entitats del tercer sector i associacions de comerciants. ERC i el PSC van votar a favor a la moció de JxB i la CUP es va abstenir al·legant “no veure clara la viabilitat jurídica d’alguns dels punts”.

La moció de Junts per Berga insta l’equip de govern a modificar el Pla estratègic de subvencions per incloure ajudes específiques per a les associacions de comerciants i a les entitats del tercer sector. També insta el govern de la CUP a redactar unes bases reguladores d’ajuts per als àmbits de l’atenció social, la gent gran, la salut pública i la igualtat. Un altre dels punts és instar el govern a promoure unes bases per treure subvencions per a associacions de comerciants. I el punt que va crear més debat va ser el de destinar 80.000 euros del fons de contingència a incrementar els ajuts per a projectes relacionats amb el tercer sector social i amb les associacions de comerciants.

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, va assegurar que els tècnics de la seva àrea estan “buscant vies per incrementar els ajuts més que aquests 80.000 euros” però també va recalcar que “a dia d’avui encara no ho podem anunciar”. Rifà va admetre ser “conscient que cal augmentar les partides cap a algunes entitats” però va demanar temps per “estudiar cada cas”: “Es podria posar alguna entitat en una situació complicada, ja que per llei ha de justificar almenys el doble d’ingressos del que rep per ajut”.

Junts per Berga va insistir en signar convenis amb algunes entitats i en la necessitat de “treballar ajuts concrets per a entitats del tercer sector”. ERC va coincidir que la moció ajuda a “focalitzar els recursos en algunes entitats que sembla que ho necessiten més” i el PSC va demanar que s’afegís a la proposta el compromís d’“intentar agilitzar aquests tràmits i simplificar-los”.

La proposta es va aprovar amb els vots a favor de tota l’oposició. Davant l’abstenció de la CUP, el portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, va lamentar que “ens sembla que aquesta moció avui tirarà endavant però quedarà en un calaix, malgrat que veiem predisposició a treballar conjuntament”. Malgrat que els 80.000 euros d’increment d’ajuts provinents del fons de contingència no van acabar de convèncer el govern, el que sí que va esgarrapar l’oposició és el compromís del govern de llançar ajudes al tercer sector, amb prioritat especial per a l’àmbit social.

X