First Stop

Berga

Més de 225 establiments de Berga recullen el material per poder obrir amb seguretat

Més de 225 establiments de Berga recullen el material per poder obrir amb seguretat

227 establiments de Berga han passat entre aquest dijous i divendres pel telecentre per recollir el material necessari per poder obrir respectant els protocols de seguretat. L’Ajuntament i Berga Comercial han repartit 442 ampolles de gel, 500 mascaretes, 121 caixes de guants (amb 100 unitats a cadascuna d’elles), 114 ulleres de protecció, 435 cartells explicatius i nombrosa senyalètica.

Ara els comerços resten a l’espera de les mesures que prenguin les autoritats per conèixer en quines condicions poden obrir. La Generalitat planteja que les regions sanitàries amb un risc baix entrin a la fase 1 el proper dilluns, 11 de maig. La Catalunya central, però, encara no ha arribat a aquest punt de la desescalada i el canvi de fase es farà esperar uns dies més.

A l’actual fase, la 0, s’ha permès la reobertura de locals comercials de menys de 400 m2. Els restaurants poden oferir menjar a domicili i, a més, la possibilitat de fer menjar per emportar. També es poden fer obres menors en locals comercials i habitatges buits i és obligatori l’ús de mascareta per fer ús del transport públic.

L’esperada transició a la fase 1 permetrà reunions de fins a 10 persones en domicilis privats o en espai públic, mantenint les distàncies de dos metres de seguretat. Les terrasses podran obrir permentent un 50% de capacitat, com a màxim. També es permet l’obertura d’allotjaments turístics, però mantenint tancades les zones comunes.

A Berga, aquesta setmana, malgrat que les autoritats permetien el retorn a l’activitat de la majoria d’establiments, només un de cada 10 comerços va fer-ho dilluns. En la majoria de casos el motiu era que no disposaven del material necessari per fer-ho respectant les mesures de seguretat. Aquesta setmana vinent s’espera un retorn molt més massiu, tot i que està pràcticament assegurat que haurà de seguir respectant els protocols de la fase 0.

WhatsApp Image 2020-05-08 at 18.27.06 (1)

WhatsApp Image 2020-05-08 at 18.29.43

WhatsApp Image 2020-05-08 at 18.29.44

WhatsApp Image 2020-05-08 at 18.29.44 (1)

Ajuntament de Berga Berga Comercial Comerç coronavirus COVID-19

Estic amb tu

Comentaris