Més de 225 establiments de Berga recullen el material per poder obrir amb seguretat

227 establiments de Berga han passat entre aquest dijous i divendres pel telecentre per recollir el material necessari per poder obrir respectant els protocols de seguretat. L’Ajuntament i Berga Comercial han repartit 442 ampolles de gel, 500 mascaretes, 121 caixes de guants (amb 100 unitats a cadascuna d’elles), 114 ulleres de protecció, 435 cartells explicatius i nombrosa senyalètica.

Ara els comerços resten a l’espera de les mesures que prenguin les autoritats per conèixer en quines condicions poden obrir. La Generalitat planteja que les regions sanitàries amb un risc baix entrin a la fase 1 el proper dilluns, 11 de maig. La Catalunya central, però, encara no ha arribat a aquest punt de la desescalada i el canvi de fase es farà esperar uns dies més.

A l’actual fase, la 0, s’ha permès la reobertura de locals comercials de menys de 400 m2. Els restaurants poden oferir menjar a domicili i, a més, la possibilitat de fer menjar per emportar. També es poden fer obres menors en locals comercials i habitatges buits i és obligatori l’ús de mascareta per fer ús del transport públic.

L’esperada transició a la fase 1 permetrà reunions de fins a 10 persones en domicilis privats o en espai públic, mantenint les distàncies de dos metres de seguretat. Les terrasses podran obrir permentent un 50% de capacitat, com a màxim. També es permet l’obertura d’allotjaments turístics, però mantenint tancades les zones comunes.

A Berga, aquesta setmana, malgrat que les autoritats permetien el retorn a l’activitat de la majoria d’establiments, només un de cada 10 comerços va fer-ho dilluns. En la majoria de casos el motiu era que no disposaven del material necessari per fer-ho respectant les mesures de seguretat. Aquesta setmana vinent s’espera un retorn molt més massiu, tot i que està pràcticament assegurat que haurà de seguir respectant els protocols de la fase 0.

WhatsApp Image 2020-05-08 at 18.27.06 (1)

WhatsApp Image 2020-05-08 at 18.29.43

WhatsApp Image 2020-05-08 at 18.29.44

WhatsApp Image 2020-05-08 at 18.29.44 (1)

X