L’oposició d’Avià demana a l’alcaldessa que retiri el suport a Jesús Calderer com a conseller de Medi Ambient

Intent frustrat d’ERC Avià d’aconseguir que el conseller comarcal Jesús Calderer perdi el suport de les agrupacions d’electors per seguir encarregant-se de l’àrea de Medi Ambient. El grup municipal va entrar una moció al ple d’Avià d’aquest dilluns amb l’objectiu que l’alcaldessa, Patrocini Canal, retirés el seu suport a Calderer. Canal també és l’única representant de les agrupacions d’electors al ple del Consell.

El portaveu d’ERC a Avià, Josep Subirana -que també és conseller comarcal a l’oposició-, va reiterar que troba “horrorós” que Calderer “sigui conseller de Medi Ambient mentre està promovent un projecte com la incineradora”. L’alcaldessa d’Avià va refusar entrar massa en debat i va recordar que “el Consell Comarcal va votar en contra a la incineradora i és allà on s’han de discutir aquestes coses”.

La moció va comptar amb els 7 vots en contra de gairebé tot el govern. Només el regidor Carles Navarro es va abstenir, mentre que els tres regidors d’ERC hi van votar a favor.

ERC també demana 100.000 euros d’ajuts a empreses i autònoms

Una altra de les peticions de l’oposició en el ple d’aquest dilluns va ser un augment de la partida destinada a ajuts cap a empreses i autònoms afectats pel Covid-19. El govern va sotmetre a aprovació una modificació del pressupost per destinar-hi 40.000 euros, tot i que l’alcaldessa va recalcar que no tanquen la porta a una nova fase d’ajuts, si els 40.000 euros no permeten cobrir totes les persones i empreses afectades.

ERC, en canvi, va reclamar “un pla de suport més ambiciós” i va demanar que s’hi destinin 100.000 euros. El portaveu, Josep Subirana, va alertar que “vindran temps encara més difícils” i va assegurar que “cal maximitzar aquestes ajudes”. A banda, l’oposició va expressar la seva preocupació pel fet que sigui el Consell qui gestioni aquests diners. En aquest darrer aspecte, l’alcaldessa va matisar que “el Consell ho gestiona perquè té la capacitat tècnica per fer les bases i aplicar-les, però els diners seran per als afectats del poble”.

Els 40.000 euros que l’Ajuntament d’Avià destinarà a ajuts per a la reactivació econòmica surten del romanent de tresoreria de l’any passat i de partides de diners pressupostats que finalment no s’han pogut gastar. Patrocini Canal va explicar al ple que uns 14.000 euros surten d’aquestes partides d’estalvi, mentre que la resta són el 20% del romanent de tresoreria, que és el màxim que la llei permet reorientar per destinar a ajuts per a empreses i autònoms.

X