First Stop

Política

El Consell Comarcal busca finançament per ampliar la partida d’ajuts socials i per evitar casos de sensellarisme

El Consell Comarcal busca finançament per ampliar la partida d’ajuts socials i per evitar casos de sensellarisme

El Consell Comarcal del Berguedà busca diners per ampliar la dotació econòmica dels ajuts a persones sense recursos suficients i per atendre i prevenir l’exclusió residencial al Berguedà. Amb aquesta finalitat, l’ens s’ha adherit a la línia d’ajuts econòmics per a ajuntaments i consells que ofereix la Diputació de Barcelona.

En concret, les peticions van en tres línies: les necessitats d’urgència social, l’accés a l’habitatge i la conciliació laboral. El primer projecte presentat és per ampliar la dotació econòmica del programa de prestacions socials. El programa atén les persones que no disposen de recursos suficients i, en el que portem d’any, ha requerit 38.000 euros.

El segon projecte pretén garantir l’accés a l’habitatge a través de l’habilitació d’espais on viure temporalment i, així, poder atendre i prevenir l’exclusió social i evitar casos de sensellarisme.

El tercer projecte, sobre la conciliació laboral, planteja ajuts en tres línies: per a casals i estades d’infants de 3 a 12 anys; de suport escolar per a infants de 3 a 14 anys en risc d’exclusió social; i de cura amb suport escolar, per a infants i adolescents amb necessitats educatives especials.

De moment, el Consell resta a l’espera de l’aprovació dels projectes per part de la Diputació i de saber quants diners se li concedeixen. Més enllà d’aquestes peticions, el Consell també treballa en el disseny d’un nou pla de treball post-Covid-19, amb la voluntat que sigui “compartit i treballat amb els ajuntaments i el tercer sector” per fer front a les noves situacions socials i de vulnerabilitat de la comarca.

Consell Comarcal del Berguedà Diputació de Barcelona Serveis socials

Estic amb tu

Comentaris