El govern de Berga retira la tinença d’Alcaldia a la regidora Rifà per la participació en una celebració espontània

L’equip de govern de la CUP a l’Ajuntament de Berga ha retirat les delegacions de tinença d’alcaldia a la regidora, Roser Rifà, per la seva participació en una celebració espontània de Patum al carrer. La regidora ha lamentat els fets ocorreguts dimecres al vespre i demana disculpes als veïns i veïnes que s’hagin pogut ofendre per la seva actuació. Rifà aclareix que en el moment de la celebració es trobava amb la seva unitat familiar i es complien les condicions preventives relatives a les trobades de caràcter social a l’aire lliure.

La determinació de retirar la tinença d’Alcaldia a la regidora ha sigut acordada pels membres de l’equip de govern. A efectes pràctics, Rifà deixa de ser la primera autoritat de la ciutat en cas d’absència o delegació de l’alcaldessa, Montse Venturós.

D’altra banda, Rifà mantindrà l’acta de regidora amb les delegacions respectives a les àrees que gestiona actualment: Comerç, Consum, Fires, Ocupació, Polígon Industrial Promoció Econòmica, Subvencions i Turisme. L’equip de govern considera que la regidora està realitzant una tasca rellevant en els àmbits esmentats i cal que pugui continuar desenvolupant-la.

La regidora contextualitza

La regidora Rifà ha publicat un vídeo al seu compte de Twitter on contextualitza el polèmic salt. Rifà recalca que es trobava en un entorn familiar i que “el salt no era obert”, malgrat que l’encesa del fuet va provocar que desenes de persones s’hi acostessin. Malgrat tot, Rifà demana disculpes i admet que “tots hem de ser més curosos” veient el volum de persones que dimecres va sortir al carrer. Per tot plegat, demana a tota la població “un esforç col·lectiu per complir les mesures de la fase 2”.

X