El ministeri de Sanitat accepta que Girona i Catalunya central passin a fase 3 dilluns

El ministeri de Sanitat ha autoritzat la petició de Salut, i Girona i la Catalunya Central passaran a fase 3 dilluns. El Departament ha decidit finalment no incloure a la petició l’àrea de Barcelona i Lleida, que van entrar en fase 2 aquest dilluns. Salut al·lega que necessita uns dies per veure l’evolució de l’epidèmia i, si és l’esperada, proposaran que el canvi de fase es produeixi abans del cap de setmana que ve.

Amb l’avenç de Girona i Catalunya Central, a partir de dilluns gran part de Catalunya -a excepció d’aquestes dues regions- estarà a la tercera etapa de la desescalada sota el comandament de la Generalitat. Sanitat també ha donat el vistiplau perquè Galicia entri en la ‘nova normalitat’ a partir de dilluns i que el País Valencià, Ceuta, Ciudad Real, Toledo i Albacete (Castella-la Manxa), Lleó, Zamora, Palència, Valladolid i Burgos avancin a fase 3.

Madrid continuarà en fase 2 i la comunitat preveu demanar dilluns avançar a la 3 el 22 de juny, just el dia en què decaurà l’estat d’alarma.

X