La plaça de la Font del Ros de Berga es converteix aquest dijous en una sala de cinema

El Cicle Gaudí torna a Berga amb la programació d’una sessió gratuïta de cinema a la fresca. És aquest dijous, 25 de juny, a la plaça Font del Ros, a les 10 de la nit. La projecció és una iniciativa impulsada per l’Acadèmia del Cinema Català amb la col·laboració de les àrees de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Berga per iniciar l’estiu amb una proposta de qualitat a l’aire lliure amb l’objectiu de promoure la cultura cinematogràfica entre els veïns i veïnes de la ciutat.

Les sessions de cinema del Cicle Gaudí, que es realitzen habitualment al Teatre Patronat, van ser cancel·lades el març passat a causa de la pandèmia de la Covid-19. Des d’aleshores la sala del Patronat és tancada, tot i que els gestors ja han anunciat que reobrirà quan les condicions ho permetin. L’última projecció que va acollir la sala berguedana va ser ‘La hija de un ladrón’, de Belén Funes, el febrer passat. En aquesta ocasió, la pel·lícula proposada per a la sessió de cinema a la fresca serà ‘La Innocència’, de la directora debutant Lucía Alemany. Aquest títol formava part de la programació del primer trimestre de l’any del Cicle Gaudí.

Mesures de seguretat durant la projecció

La projecció de la pel·lícula es farà incorporant una sèrie de mesures preventives d’higiene i seguretat per la Covid-19. L’aforament estarà limitat a un màxim de 200 persones i es recomana arribar a la zona de la projecció amb temps suficient per accedir-hi. S’habilitarà una entrada i l’accés als espectadors i espectadores es permetrà mitja hora abans de l’inici de la projecció (21:30h).

Les persones que assisteixin a la sessió hauran d’utilitzar la mascareta obligatòriament i disposaran de gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans. En cas de pluja, la projecció del film se suspendrà.

Una pel·lícula autobiogràfica

‘La Innocència’ es basa en una experiència autobiogràfica de la directora del film. La pel·lícula explica la història de la Lis, una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i escapar del seu poble, malgrat que per aconseguir-ho, haurà d’enfrontar-se als seus pares. És estiu i la Lis es passa el dia jugant al carrer i flirtejant amb el seu xicot que és més gran que ella. La tafaneria dels veïns i veïnes i la manca d’intimitat obliguen la Lis a portar la seva relació en secret per a què els seus pares no se n’assabentin, però aquest estiu idíl·lic acabarà i amb l’inici de la tardor la Lis descobrirà que està embarassada.

La pel·lícula està protagonitzada per Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López i Joel Bosquet, i va obtenir vuit nominacions als Premis Gaudí de 2020. L’actriu Laia Marull, que interpreta a la mare de la protagonista, va obtenir el guardó a millor actriu secundària. El film és original en valencià, català i castellà, té una durada de 92 minuts i no està recomanat per a persones menors de 16 anys.

Mesures de seguretat durant la projecció

La projecció de la pel·lícula es farà incorporant una sèrie de mesures preventives d’higiene i seguretat per la Covid-19. L’aforament estarà limitat a un màxim de 200 persones i es recomana arribar a la zona de la projecció amb temps suficient per accedir-hi. S’habilitarà una entrada i l’accés als espectadors i espectadores es permetrà mitja hora abans de l’inici de la projecció (21:30h). Les persones que assisteixin a la sessió hauran d’utilitzar la mascareta obligatòriament i disposaran de gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans. En cas de pluja, la projecció del film se suspendrà.

X