La Flama del Canigó evita les concentracions i homenatja els sanitaris del Berguedà i la societat civil mobilitzada contra la Covid

Revetlla de Sant Joan atípica. La pandèmia també ha obligat a reinventar els actes de la Flama del Canigó, que arribarà a Berga a les 5 de la tarda portada per berguedans des del coll d’Ares, però evitarà concentracions. Aquest any i de manera excepcional, no hi haurà la tradicional rebuda de les entitats de tota la comarca a Berga, per encendre els seus quinqués.

Això sí, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Roser Valverde, rebrà els Amics de la Flama del Canigó a les 5 de la tarda a la plaça de Sant Pere. Hores més tard, a les 9, Òmnium farà públic un vídeo on apareixen bona part dels 31 pobles del Berguedà. Tots hi han estat convidats i, de fet, 24 dels 31 han acceptat la invitació i formaran part del vídeo, segons ha confirmat a l’Aquí Berguedà la presidenta d’Òmnium Berguedà, Montserrat Soler.

El vídeo és un recull d’imatges de tots els pobles que relata en format audiovisual l’arribada de la flama a la comarca. També s’hi incorporaran les imatges de l’arribada de la flama a la plaça de Sant Pere, de les 5 de la tarda. Al llarg del vídeo també es podrà escoltar el manifest d’enguany, que serà llegit per la farmacèutica Maria Cosp.

Normalment l’encarregada de llegir el manifest és una entitat que estigui d’aniversari, però aquesta vegada l’organització ha optat perquè sigui Cosp, a mode d’homenatge al personal que ha estat a primera línia durant la pandèmia. De fet, l’acte que clourà la jornada és un homenatge als sanitaris i la societat civil mobilitzada contra la pandèmia: a partir de les 10 del vespre, Òmnium convida la societat a il·luminar els balcons per retre homenatge a les víctimes del Covid, la societat civil mobilitzada durant la pandèmia i que, a la vegada, sigui un record pels presos polítics i les persones a l’exili.

La flama, recollida al coll d’Ares (imatges cedides)

WhatsApp Image 2020-06-23 at 13.52.20 (2)

WhatsApp Image 2020-06-23 at 13.52.20

WhatsApp Image 2020-06-23 at 13.52.20 (1)

X