Les comparses de la Patum s’exhibiran al convent de Sant Francesc a partir de divendres vinent

Divendres vinent, 4 de juliol, s’inaugura l’exposició de les comparses de la Patum al convent de Sant Francesc. Serà a l’espai que es va estrenar per l’exposició antològica del pintor Joan Ferrer. Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el regidor de l’àrea de Museus de Berga, Ivan Sànchez, “les comparses es podran veure des d’una perspectiva òptica diferent a la que permet la Casa de la Patum”. També hi haurà una explicació de cadascuna i una part de vídeo.

L’exposició estarà oberta de dimecres a diumenge, matins i tardes. Les entrades valdran cinc euros per a tots els visitants majors de 12 anys. Per als menors d’aquesta edat, l’accés serà gratuït. L’Ajuntament preveu fer un acte d’inauguració divendres, gratuït, però resta a l’espera de conèixer quines són les restriccions i les mesures de seguretat que s’han de prendre.

A banda, el consistori ha treballat amb la unió de botiguers de la ciutat, Bergacomercial, per implicar els comerços en l’exposició. En aquesta línia es preveu que els associats a Bergacomercial reparteixin als seus clients vals de 2×1 per a la mostra patumaire a Sant Francesc.

L’Ajuntament ha destinat 15.000 euros a la mostra. Amb aquests diners s’ha adequat la sala on s’exhibiran les comparses i ha adquirit tot el material necessari per tirar endavant la mostra.

Dissabtes de visites guiades

L’Ajuntament també treballa en activitats paral·leles a l’exposició que surtin de l’espai de Sant Francesc. Una de les iniciatives que es preveu posar en marxa de manera imminent és una visita guiada setmanal que descobreixi la història dels espais on transcorre la Patum.

Cada visita serà dissabte a la tarda i caldrà inscriure’s prèviament. Valdrà dos euros i, d’entrada, l’Ajuntament limitarà cada activitat a les 25 persones per complir les mesures de seguretat provocades per la Covid-19.

X