La fibra òptica també arriba a Borredà

Arriba la fibra òptica a Borredà. Li ha portat l’empresa osonenca Goufone, que fa dos mesos que ha desplegat cable a Vilada. A Borredà, una unitat mòbil de l’empresa ja va informar i donar les primeres altes la setmana passada, els dies 10 i 13 de juliol, després de fer el desplegament tècnic de la xarxa municipal.

Segons explica l’Ajuntament en un comunicat, el servei de fibra òptica és “una llarga reivindicació en el temps de molts veïns del poble que hi veien l’única possibilitat de poder treballar i establir-s’hi”. La fibra de Goufone permetrà navegar a una velocitat de 1.000 Mbps.

Tal com passava a Vilada, la majoria de companyies d’àmbit estatal no oferien el servei per la suposada baixa rendibilitat. Goufone, amb raó social a Gurb,  també ha fet arribar la fibra a Alpens. Ara, a Borredà, queda pendent l’ampliació de la xarxa a les masies aïllades i els nuclis disseminats, però l’empresa ja està buscant solucions perquè la cobertura arribi sense excepcions a tot el terme municipal.

Goufone va néixer a Gurb amb l’objectiu de fer arribar internat a aquelles poblacions a on les grans companyies no hi arribaven i ja porta més de 500 quilòmetres desplegats de xarxa de fibra òptica pròpia a 10 comarques de Catalunya. La companyia ofereix serveis d’internet, telefonia mòbil, telefonia fixa i televisió.

Un dels seus punts forts és l’atenció personalitzada amb un call center situat a Gurb (Osona) on l’empresa de telecomunicacions assegura una atenció personal i sempre amb una resposta individualitzada. De moment, Vilada ha respost molt positivament a l’arribada de la fibra òptica i les primeres altres ja s’han començat a tramitar des del poble.