Mobilitat Berguedà

Especial

TerranovaCNC 50 alerta “els pinsos de supermercat acaben sortint cars” i poden provocar problemes greus a gats i gossos

TerranovaCNC 50 alerta “els pinsos de supermercat acaben sortint cars” i poden provocar problemes greus a gats i gossos

El barat surt car. La base d’una bona dieta d’un gat o un gos ha de ser font proteica de carn. Els pinsos de supermercat no porten carn, sinó subproductes de baix perfil nutritiu, com intestins, melsa, pàncrees, cervell o pell. Per enganyar l’animal, hi inclouen aromatitzants i saboritzants que fan creure-li a través de l’olfacte que està menjant carn.

Els professionals de TerranovaCNC 50 -la botiga especialitzada en mascotes i animals al carrer Francesc Macià, 10, de Berga (Font del Ros)- alerten que aquests pinsos de supermercat “aporten el just per viure” i fan que l’animal pugui desenvolupar “patologies greus a la pell, el sistema digestiu o les articulacions”. A més, no porten proteïna d’alt valor biològic, i això fa que l’animal necessiti ingerir-ne més que un menjar de qualitat. “No surt tan econòmic com sembla. És més, algunes marques mediàtiques surten bastant més cares que d’altres menys conegudes però de més qualitat”, expliquen Xavi Orcajo i Queralt Altimira, propietaris de TerranovaCNC 50.

TerranovaCNC 50 forma part de la central de compres més gran del país, i això li permet accedir a les millors marques d’alimentació del món per a gats i gossos a uns preus molt competitius. Actualment la botiga té accés directe a més de 40 marques de pinso i menjar humit (llaunes), i en estoc -a la botiga- n’hi ha una dotzena. “Procurem tenir sempre a la botiga marques que fabriquin pinso i si pot ser, que siguin productores de carn. Això ens assegura una millor traçabilitat de la matèria primera i millor qualitat de l’aliment”, remarquen Orcajo i Altimira.

Cinc consells per alimentar el teu gos o gat

La funció de les botigues especialitzades en alimentació, així com dels seus assessors nutricionals, no és altra que recomanar la millor dieta per a l’animal. Els professionals de TerranovaCNC 50 defensen que “cal buscar entre la diversitat del mercat el que millor s’ajusti a les teves necessitats de vida i econòmiques”.

Partint d’aquestes premisses, TerranovaCNC 50 et dona cinc consells per alimentar el teu gat o gos i, així, evitar que el seu organisme desenvolupi problemes greus en un futur:

1) La dieta d’un gat és recomanable que sigui 60% seca (pinso) i 40% humida (llaunes). Els gats són propensos a tenir problemes renals, ja que veuen poca aigua. La dieta humida és ideal per proporcionar una quantitat diària d’aigua.

2) El menjar sec (pinso) té uns períodes de digestió molt llargs (6-8h) i genera calor (combustió calòrica de la digestió). Així, a l’estiu pot ser que al nostre animal li costi menjar, sobretot quan es tracta d’un gos gran. Per tant, és ideal combinar dieta humida els mesos que fa més calor.

3) La dieta seca (pinso) ha de ser la base de l’alimentació. En primer lloc, perquè l’extrusió és la manera més econòmica de conservar carn durant 30-40 dies sense utilitzar conservants. A banda, perquè els sistemes digestius dels animals han creat una adaptació a la seva digestió. I finalment, per la funció d’higiene bucodental: en mastegar-lo, el pinso fricciona la dent i la neteja.

4) Els gats necessiten anar menjant constantment. Per tant és recomanable deixar el menjar posat. En els gossos, en canvi, és millor realitzar dos àpats al dia per facilitar la digestió.

5) No és recomanable barrejar en un mateix àpat menjar sec (pinso) i humit (llaunes o menjar fet a casa), ja que en ser processos digestius diferents, el menjar humit pot fermentar mentre el sec encara no estar digerit. Això pot provocar des de mal de panxa, flatulències, mala absorció de nutrients, caques toves, etc.

Segons les dades que de les grans corporacions d’alimentació animal, entre el 60-70% de les compres de menjar per a gossos i gats es fan a un supermercat. Tant els gats com els gossos “mengen pel nas” i els pinsos de supermercat estan fets per enganyar-los. A qui no poden enganyar és a l’organisme. I és a les mans de l’amo estalviar problemes futurs a la mascota.

Article patrocinat TerranovaCNC 50

Estic amb tu

Comentaris