First Stop

Política

Junts per Berga alerta que l’estació d’autobusos provocarà col·lapses dins la ciutat si no es prioritza l’accés sud

Junts per Berga alerta que l’estació d’autobusos provocarà col·lapses dins la ciutat si no es prioritza l’accés sud

Junts per Berga alerta que la futura estació d’autobusos a la Rasa dels Molins “genera molts dubtes” i pot provocar “col·lapses circulatoris importants” dins la ciutat, si no es prioritza la construcció de l’accés sud a la infraestructura. El principal grup de l’oposició té previst entrar una moció per urgència per forçar que el govern de la CUP faci canvis en els seus plans per a la futura estació.

El principal retoc és que el govern municipal doni prioritat a la construcció dels accessos a la futura estació per evitar problemes de mobilitat per dins la ciutat, ja que -segons apunta la moció a la qual ha tingut accés l’Aquí Berguedà- “es preveu un col·lapse important de la rotonda del passeig de la Pau per accedir al carrer Pere III.

El portaveu del grup, Jordi Sabata, ha explicat a l’Aquí Berguedà que té constància que el govern de la CUP va comunicar a la Generalitat que no considera imprescindible la construcció de l’accés a l’estació. “L’estació serà una realitat, sí, però els col·lapses circulatoris, també”, ha assegurat. Segons Sabata, el govern creu que la construcció de l’estació serà “un revulsiu” per tirar endavant, més endavant, les obres per construir l’accés. Junts per Berga, en canvi, demana que s’inverteixin els passos i que, abans de l’estació, es faci l’accés, o almenys que siguin dos projectes que avancin en paral·lel.

Negociar una connexió directa amb la C-16

Un altre dels acords destacats que pretén forçar la moció és que s’obri una negociació amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per connectar la C-16 directament amb la futura estació de la Rasa dels Molins. Junts per Berga creu que l’Ajuntament ha de dir la seva en les futures obres de desdoblament de la C-16 i ha de fer pressió perquè la carretera connecti directament amb l’estació per oblidar-se de possibles col·lapses per dins de la ciutat.

Junts per Berga també vol que l’Ajuntament comuniqui a la Generalitat que la construcció de l’accés a l’estació és prioritària perquè, així, el govern català ho tingui en compte a l’hora de decidir el disseny de l’estació. I en la mateixa línia, demana al govern municipal que comenci a redactar el projecte per construir l’accés a la futura estació.

El traspàs dels terrenys a la Generalitat

Junts per Berga també ha tingut coneixement que, el mes passat, l’Ajuntament va comunicar al Departament que, tant bon punt sigui titular dels terrenys, iniciaria els tràmits per cedir-los a la Generalitat. “Això ens diu que a hores d’ara l’Ajuntament encara no disposa dels terrenys i, per tant, no els pot traspassar a la Generalitat”, diu Sabata. El cap de l’oposició, a més, assegura que la Generalitat sí que ha fet els deures i ha revisat el projecte adaptant-lo a la ubicació definitiva, després que el ple del desembre ho aprovés.

Per tot plegat, la moció -que aquest dijous es debatrà si la resta de grups aproven la incorporació per urgència- també insta l’equip de govern a posar els terrenys de l’estació a disposició de la Generalitat. Fins que això no passi, defensa l’oposició, el Departament no podrà seguir avançant en el projecte.

Ajuntament de Berga Jordi Sabata Junts per Berga Ple de Berga

Comentaris