L’oposició de Berga no farà ni precs ni preguntes al ple d’octubre per denunciar la manca de contingut de la sessió

Ple fugaç a la vista. Cap dels tres grups de l’oposició farà ni precs ni preguntes a la sessió prevista per aquest dijous, 1 d’octubre. Ho han decidit per fer palès el seu malestar davant la manca de contingut de la sessió. Tal com va avançar Regió7 dimarts, Junts per Berga i el PSC van prendre la decisió a principis de setmana, mentre que ERC també s’hi ha acabat sumant, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà.

El cap de l’oposició, Jordi Sabata (Junts per Berga), ha explicat que el malestar de l’oposició ve des de la setmana passada no se’ls va convocar a les comissions informatives, les trobades prèvies a cada ple: “Vam veure que alguna cosa fallava. No hi ha temes al ple i considerem que amb la mà de qüestions que hi ha penjades a la ciutat sí que hi hauria d’haver alguna cosa a tractar”. Junts per Berga tenia previst presentar mocions al ple, però les ajornarà pel mes que ve.

El portaveu d’Esquerra, Ramon Camps, considera que “no pot ser” i lamenta que l’actual equip de govern “estigui massa centrat en el dia a dia, perquè hi ha molts problemes a la ciutat, i això li impedeixi treballar en temes més grans, temes de futur, que es puguin tractar i debatre als plens”. Camps és l’únic regidor de l’actual plenari que va ser en primera persona a les sessions de principis de segle, i assegura que “l’última vegada que hi va haver un ple així va ser al mandat del Juli Gendrau, que un ple va durar 6 minuts”.

El PSC tampoc farà ni precs ni preguntes, però sí que ha traslladat les seves peticions a l’alcaldessa, tal com fa cada mes abans de fer-les públiques al ple. “Els ho he passat perquè són temes que crec que s’han de solucionar. Si no se solucionen, ho faré públic”, ha dit el portaveu socialista, Abel Garcia, a l’Aquí Berguedà. Garcia ha afegit que veu “complicat” poder ajudar al govern: “Si no hi ha temes, en què ajudo?”. I ha retret que “estan passant massa coses i no s’està parlant de res”. El regidor del PSC també ha recordat que el seu vot va ser determinant per aprovar el pressupost d’aquest any i, fins a dia d’avui, ningú l’ha trucat per informar-lo de l’evolució i de l’estat dels compromisos que la CUP va adoptar per tenir el seu vot a favor.

El ple d’aquest octubre tornarà a ser telemàtic. L’oposició explica que fa mesos que els regidors esperen un informe de riscs laborals que doni el vistiplau a les sessions presencials amb seguretat. L’informe encara no ha arribat i això implica que el ple d’avui haurà de ser online. La sessió es podrà seguir en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament de Berga a partir de les 7 de la tarda.