Cicle Tardor AJBerga

Meteorologia

Els termòmetres tocaran fons els propers dies

Els termòmetres tocaran fons els propers dies

Arriben les hores més fredes del què portem de tardor amb pluja, glaçades i neu en cotes no excessivament altes per l’època de l’any. Aquest dimecres ens creuarà un front que ens portarà algunes precipitacions i, al seu darrere, unes temperatures poc habituals a mitjans d’octubre, sobretot tenit en compte els últims precedents.

La jornada d’aquest dimecres ja arrancarà amb força nuvolositat, però al Baix Berguedà encara quedaran algunes clarianes. Fins a migdia s’espera algun ruixat aïllat al nord de la comarca, i a partir de les hores centrals del dia s’extendran arreu. A finals de la tarda ja aniran minvant i durant la nit i matinada el cel quedarà pràcticament serè. En principi seran d’intensitat entre feble i moderada tot i que puntualment podrien ser intensos i anar acompanyats de tempesta. Durant la tarda la cota de neu baixarà fins als 1500-1600 metres, però puntualment podria ser més baixa. Això sí, els gruixos de neu acumulats no seran gaire importants. La temperatura màxima es quedarà molt més curta, i en prou feines al Baix Berguedà s’assoliran els 15ºC. Per la seva banda, la mínima també serà una mica més baixa i en alguns casos es podria donar al final del dia.

Aquests són alguns dels valors màxims i mínims previstos per aquest dimecres:

Berga: 12/5ºC

Gironella: 14/5ºC

Guardiola de Berguedà: 10/4ºC

Gósol: 8/0ºC

A partir de dijous el temps s’estabilitzarà però l’ambient serà més propi del mes de novembre. Com que farà més sol, la màxima de dijous i divendres podria remuntar una mica i es tornarien a superar els 15ºC a la meitat sud. Ara bé, les mínimes tocaran fons i a l’Alt Berguedà es produiran les primeres glaçades de la tardor, mentre que al centre i sud quedaran per sota dels 5ºC i en alguna petita fondalada també es podrien fregar els 0ºC.

Temps 13-10 ok

Els valors no es recuperaran clarament fins diumenge, i a principis de la setmana que ve pràcticament es normalitzarien. El què caldra anar seguint és si serà amb temps estable o amb ruixats i més inestabilitat. A dia d’avui, segons indiquen els mapes, la segona opció és més probable.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

fred glaçades Neu Pluja tardor

Estic amb tu

Comentaris