Els termòmetres tocaran fons els propers dies

Arriben les hores més fredes del què portem de tardor amb pluja, glaçades i neu en cotes no excessivament altes per l’època de l’any. Aquest dimecres ens creuarà un front que ens portarà algunes precipitacions i, al seu darrere, unes temperatures poc habituals a mitjans d’octubre, sobretot tenit en compte els últims precedents.

La jornada d’aquest dimecres ja arrancarà amb força nuvolositat, però al Baix Berguedà encara quedaran algunes clarianes. Fins a migdia s’espera algun ruixat aïllat al nord de la comarca, i a partir de les hores centrals del dia s’extendran arreu. A finals de la tarda ja aniran minvant i durant la nit i matinada el cel quedarà pràcticament serè. En principi seran d’intensitat entre feble i moderada tot i que puntualment podrien ser intensos i anar acompanyats de tempesta. Durant la tarda la cota de neu baixarà fins als 1500-1600 metres, però puntualment podria ser més baixa. Això sí, els gruixos de neu acumulats no seran gaire importants. La temperatura màxima es quedarà molt més curta, i en prou feines al Baix Berguedà s’assoliran els 15ºC. Per la seva banda, la mínima també serà una mica més baixa i en alguns casos es podria donar al final del dia.

Aquests són alguns dels valors màxims i mínims previstos per aquest dimecres:

Berga: 12/5ºC

Gironella: 14/5ºC

Guardiola de Berguedà: 10/4ºC

Gósol: 8/0ºC

A partir de dijous el temps s’estabilitzarà però l’ambient serà més propi del mes de novembre. Com que farà més sol, la màxima de dijous i divendres podria remuntar una mica i es tornarien a superar els 15ºC a la meitat sud. Ara bé, les mínimes tocaran fons i a l’Alt Berguedà es produiran les primeres glaçades de la tardor, mentre que al centre i sud quedaran per sota dels 5ºC i en alguna petita fondalada també es podrien fregar els 0ºC.

Temps 13-10 ok

Els valors no es recuperaran clarament fins diumenge, i a principis de la setmana que ve pràcticament es normalitzarien. El què caldra anar seguint és si serà amb temps estable o amb ruixats i més inestabilitat. A dia d’avui, segons indiquen els mapes, la segona opció és més probable.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X