El PSC reclama la reobertura del dispensari de Bagà, que segueix tancat i deriva totes les atencions a Guardiola

El dispensari de Bagà continua tancat, com molts altres de tot el Berguedà. A Bagà, però, la situació genera un malestar especial, ja que es tracta del municipi més gran de l’Alt Berguedà i esperava ser un dels primers en recuperar l’activitat quan Salut va prometre la reobertura progressiva dels centres, a finals de juny. No ha estat així, i un dels socis de govern –el PSC- s’ha cansat d’esperar.

Els socialistes van fer aquest dissabte un acte de protesta als peus del dispensari. Hi van exposar els motius pels quals creuen que el centre ha de recuperar l’activitat de manera imminent. Defensen que Bagà és el principal municipi del nord de la comarca, que té una població molt envellida i a qui li és complicat desplaçar-se al CAP de Guardiola, el centre mèdic de referència ara mateix al poble.

El PSC també retreu que l’actual situació dels dispensaris és una conseqüència de les retallades que la Generalitat està fent en els últims anys en sanitat. “S’ha retallat un 27% del pressupost sanitari”, ha retret el tinent d’alcalde, Lluís Casas, en declaracions a l’Aquí Berguedà. A més, els socialistes recorden que Bagà ha estat un dels principals focus pandèmics de la comarca i consideren que Salut no ha pres prou mesures per poder-ho contrarestar.

ERC, que ara mateix és el partit que ostenta l’alcaldia gràcies a la coalició amb el PSC, no ha participat en la reivindicació. Ara bé, segons ha confirmat el propi Lluís Casas, l’Ajuntament ha demanat diverses reunions amb el Departament de Salut, però no han estat ateses. Les últimes informacions que el govern municipal tenia és que el dispensari havia d’obrir la setmana passada. Però no va ser així, i ha estat la gota que ha fet vessar el vas.

Aquesta setmana vinent el dispensari obrirà puntualment dos matins, però només serà per fer vacunacions contra la grip. La resta d’atencions seguiran derivades al CAP de Guardiola i, per tant, el problema que ha propiciat la reivindicació d’una part del govern seguirà existint. L’acte del PSC al dispensari s’emmarca dins una campanya que el partit està fent en diversos municipis del país per exigir la reobertura de centres sanitaris.