Plaques Solars Tecniber

Gironella

Gironella renova l’enllumenat dels polígons i en licita les obres de sanejament

Gironella renova l’enllumenat dels polígons i en licita les obres de sanejament

L’Ajuntament de Gironella ha finalitzat la renovació de l’enllumenat dels polígons d’activitat econòmica Cal Ginyola, Camp dels Pals i Cal Rafalet i properament es licitarà la construcció de dues estacions de bombeig d’aigües residuals i la connexió a la xarxa de sanejament.

La renovació inclou la substitució de 94 lluminàries a tecnologia LED, la instal·lació de caixes de fusibles i cablejat de derivació per la connexió de les lluminàries i la instal·lació de 2 quadres de mesura, protecció i comandament d’enllumenat. Josep Camps, regidor d’Obres i Sostenibilitat, explica que aquesta actuació permetrà reduir els consums energètics anuals i seguir la transformació a un municipi més sostenible. L’actuació, subvencionada per la Diputació de Barcelona, ha tingut un cost de 99.573,38 euros.

Les obres formen part de la segona fase de reforma de l’enllumenat públic, que va començar el passat 2018, i ha permès s’han renovar més de 400 lluminàries i 5 quadres elèctrics del municipi. Aquestes millores se sumen a les diferents apostes municipals per reduir els consum energètics anuals, com ara, la instal·lació de sistemes de control a distancia de la calefacció o l’adquisició de vehicles elèctrics, entre altres.

Licitació d’estacions de bombeig d’aigües residuals

El projecte de modernització de polígons d’activitat econòmica també contempla la realització de dues estacions de bombeig d’aigües residuals del polígon Camp de Pals i del sector de l’estació de servei de Cal Bassacs, i una estació de bombeig a la zona industrial de Cal Rafalet, així com la connexió a la xarxa de sanejament.

Les dues actuacions permetran solucionar unes mancances de connexió i disposar de tots els serveis al dia. Aquesta actuació tindrà un cost global de 271.000 euros, també subvencionats per la Diputació de Barcelona en un 70% del seu cost.

Ajuntament de Gironella Josep Camps Obres Polígons

Comentaris