Presenten (Im)possible, l’àlbum il·lustrat basat en la vida de Xavier Pujols

Un llibre amb imatges que expliquen la vida del berguedà Xavier Pujols. El jove, amb diversitat funcional, utilitza l’assistència personal per desenvolupar el seu projecte de vida. I ara aquest projecte vital és el fil conductor d’(Im)possible, un llibre amb il·lustracions de Montse Clotet. La finalitat del projecte és difondre valors educatius en relació a la diversitat i la convivència.

El conte vol esdevenir una eina d’educació en valors que pugui donar suport a l’àmbit educatiu, cultural i familiar. Els valors que impulsa el conte estan relacionats amb la riquesa que implica la diferència. (Im)possible vol trencar amb estereotips i fomentar una societat inclusiva. A banda, pretén conscienciar des de ben petits que convivim en una societat diversa on tots els nens i nenes han de poder viure en igualtat d’oportunitats, siguin quines siguin les seves diferències respecte a la resta.

La vida del Xavi demostra que sí que és possible i que no hem de ser nosaltres –els humans- qui hi posem els límits. (Im)possible vol sensibilitzar i provocar canvis en les mirades, fixant-nos en què tots i totes som diversos i funcionem de maneres diferents, i que aquesta diferència no ens separi sinó que ens enriqueixi.

El Consell Comarcal del Berguedà s’encarregarà de distribuir el llibre a les escoles, biblioteques i altres espais educatius i culturals de la comarca. A més, les persones que el vulguin comprar el podran trobar a les llibreries a partir de la setmana vinent.

Edicions de l’Albí ha portat a terme l’edició del conte i s’ha comptat amb la col·laboració d’ECOM, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

X