La Plataforma Anti-Incineradora insisteix que es fan obres il·legals a la central; Calderer ho torna a negar

La Plataforma Anti-incineradora de Cercs insisteix que s’estan fent “obres il·legals” a la central tèrmica. El moviment ja va denunciar aquest fet fa setmanes i l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, va replicar que s’estava desmuntant una bastida. L’argument no convenç la Plataforma, que ara ha fet públic un vídeo on es veuen operaris traient material de la zona.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, l’alcalde de Cercs ha insistit que “no s’està fent res il·legal” i que l’actual propietària de la central té “tot el dret del món a endur-se el material que és seu, si les obres estan aturades i no se’n fa ús”. Calderer diu que l’Ajuntament hi té l’ull posat per evitar que es retiri material que no està permès retirar.

La Plataforma, per la seva banda, diu en un comunicat que veu “absolutament necessari” paralitzar totes les obres “de manera real”. El moviment assegura que, mentre durin les investigacions, l’espai de la central hauria d’estar intacte. A banda, insisteixen que Calderer ha de dimitir i recalquen que “el que està passant a la central pot ser un delicte greu”. “Per higiene democràtica, la retirada dels càrrecs polítics al senyor Calderer és més que justificada”, conclouen”.

Tanmateix, la Plataforma recorda que, tot i haver-se aturat l’intent d’alçar una incineradora a la zona, “la possibilitat segueix oberta”. En el mateix comunicat, apunten que “el risc de tornar a desvetllar el monstre és real” i posen especial atenció a la posició del conseller de Territori, Damià Calvet, que insisteix que la moratòria a les incineradores no es pot fer amb la legislació vigent.