El Consell Comarcal destina 100.000 euros a abaratir el rebut d’escombraries dels establiments afectats per la Covid-19

El Consell Comarcal del Berguedà destinarà 100.000 euros del romanent a subvencionar el rebut de les escombraries dels comerços afectats per la Covid-19. El ple va aprovar aquest dimecres, en sessió extraordinària, la modificació de crèdit que farà possible destinar aquests diners a rebaixar la quota dels establiments. A banda, també es va aprovar la modificació de crèdit per destinar els 50.000 euros de les arques comarcals als ajuts de dinamització comercial d’aquest Nadal.

La modificació de crèdit és un pur tràmit administratiu i, a priori, el ple extraordinari eren faves comptades. Però a la pràctica, la sessió es va dilatar més del previst perquè l’oposició va retreure al govern que no disposava de tota la informació necessària per aprovar la mesura. Els diners surten del romanent del 2019, és a dir, dels diners que el Consell no ha gastat en l’últim exercici. I l’oposició va posar en qüestió que l’exercici no estava tancat i que, amb la informació que el govern els havia fet arribar, els semblava “un risc” aprovar una modificació de crèdit sense tenir assegurat que es disposarien d’aquests diners.

De res van servir els arguments del propi president, Josep Lara, i dels serveis tècnics. Ni ERC ni la CUP van donar el ‘sí’ al punt i, amb les seves negatives, Lara va haver de fer servir el vot de qualitat per primera vegada aquest mandat. Per què? Doncs perquè, tot i governar en majoria, el ple comarcal es troba en un impàs després de la ja coneguda renúncia de Jordi Sabata i el govern té temporalment els mateixos consellers que l’oposició.

La subvenció abaratirà la quota de residus comercials

Aquests 100.000 euros del romanent que es destinaran al rebut d’escombraries serviran perquè els establiments que s’han vist obligats a tancar o bé que han patit restriccions puguin beneficiar-se d’un ajut econòmic que abaratirà la taxa a pagar. En cada cas, la quantia de la subvenció dependrà dels dies que s’hagin vist afectats. Per tant, aquells establiments que hagin estat més temps tancats rebran més diners que aquells que hagin pogut continuar oberts pràcticament de manera ininterrompuda, malgrat la pandèmia.

Els 50.000 euros per a la dinamització comercial del Nadal

La campanya de ‘rasques’ d’aquest Nadal comptarà amb els ja anunciats 50.000 euros del Consell Comarcal. Aquest dimecres també es va aprovar la modificació que farà possible l’aportació. Tal com va avançar l’Aquí Berguedà, amb aquests 50.000 euros, el Consell Comarcal assumirà totes les despeses de disseny, impressió i distribució dels vals, de manera que els diners que posi cada ajuntament aniran destinats íntegrament als descomptes.

X