Més del 90% dels contagiats a la residència Sant Bernabé ja han generat anticossos i estan immunitzats contra el virus

Bones notícies a la residència Sant Bernabé de Berga. Més del 90% de les persones que seguien contagiades de coronavirus ja han generat anticossos i, per tant, el seu sistema ha desenvolupat les defenses per protegir-se del virus. Ho han confirmat les serologies que divendres passat es van fer a 48 persones del centre, entre residents i personal. D’aquestes 48 persones, només 4 segueixen sense generar els anticossos. Les altres 44 sí que ho han fet i s’entén que han superat el virus.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, n’ha fet balanç aquest dijous a la tarda en una atenció als mitjans i ha qualificat les dades com a “molt positives”, tenint en compte que a moltes residències les serologies que detectaven anticossos rondaven el 60%. Venturós ha afegit que en les últimes hores s’ha començat a desinfectar les plantes de la residència i aquest divendres es rematarà la feina.

De cara a la setmana vinent, la residència consensuarà el protocol de tornada a la normalitat, que fixarà, entre d’altres coses, com serà el retorn de les visites als residents i quins protocols s’hauran de seguir. L’alcaldessa ha recalcat que el pla de tornada a la normalitat serà “progressiu” i que, per tant, la residència no tornarà a funcionar com abans del brot d’un dia per l’altre.

El personal de la residència té previst posar-se en contacte amb les famílies en els propers dies per explicar-los com serà aquest pla de desescalada i quins protocols hauran de seguir per visitar els residents, que han passat cinc setmanes sense sortir de les seves habitacions ni rebre visites.

X