Els autobusos del Berguedà deixaran de fer parada a Ronda Universitat a partir de la primavera

Els autobusos del Berguedà abandonaran la Ronda Universitat al llarg del primer trimestre del 2021. És una mesura que les autoritats prenen per descongestionar d’autobusos la Ronda: actualment s’hi realitzen més de 400 expedicions terminals i s’hi concentren 8.000 usuaris cada dia.

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a petició del consistori, han acordat que, durant el primer trimestre de l’any vinent, les línies que baixen del Berguedà i la Cerdanya, Olesa i Manresa, Castelldefels-Port Ginesta, Maresme i Garraf deixaran de parar a Ronda Universitat.

Els objectius, explica el Departament de Territori i Sostenibilitat en un comunicat, són fomentar l’ús del transport públic, millorar l’eficiència dels serveis regulars, potenciar la xarxa de transport públic de la ciutat de Barcelona, minimitzar l’impacte a l’espai públic i garantir els drets dels operadors.

L’Estació del Nord guanya més pes en les línies del Berguedà

A banda de fixar que les intervencions s’executaran durant el primer trimestre del 2021, les autoritats han acordat que les terminals es desplaçaran a les estacions intermodals que ja existeixen. En el cas de les línies del Berguedà, això suposa que totes les línies passaran a tenir el punt d’inici o final a l’Estació del Nord.

Amb aquesta intervenció, defensa la Generalitat, “es reduiran prop del 60% les expedicions que tenen lloc en aquest espai, disminuint de manera considerable l’impacte sobre els veïns i veïnes d’aquest àmbit de la ciutat”.

X