El PSC, disposat a aprovar els pressupostos del 2021 a Berga en vista que no ha rebut cap proposta del govern

El PSC està disposat a donar el ‘sí’ als pressupostos del 2021 perquè el govern de la CUP els pugui tirar endavant quan abans millor. El regidor socialista, Abel Garcia, lamenta que no ha rebut cap proposta ni esborrany de document per consensuar un nou pressupost i tem que la seva aprovació s’endarrereixi setmanes. El regidor socialista entén que el 2021 és “un dels anys amb més dificultats i més reptes per afrontar els estralls que està causant la Covid-19”, i per això estén la mà a donar el seu vot favorable sense condicions.

La proposta arriba setmanes després que s’anunciés un principi d’acord entre la CUP i ERC per governar plegats el que queda de mandat. El primer pas d’aquest acord va servir per aprovar les ordenances fiscals per al 2021 i, en principi, també havia de servir per sumar la majoria necessària per tirar endavant els pressupostos. Però a dia d’avui l’oposició no té notícies de la proposta que s’està cuinant i els socialistes han estat els primers en moure fitxa per desbloquejar la qüestió.

El precedent

El vot favorable del regidor Garcia ja va servir fa un any per tirar endavant els pressupostos d’aquest 2020. Aleshores el socialista va demanar una sèrie de compromisos que durant tot l’any ha anat recordant i que, a aquestes alçades, entén que no s’han satisfet. Fa un any demanava una estratègia amb la vista clavada al 2030, un pla local de conciliació laboral, un pla d’igualtat, la creació del ‘Regidor 2018’ per donar veu a cada barri, la peatonalització del nucli urbà, un pla de millora de passos de vianants, actuacions al polígon, polítiques d’accés a l’habitatge i un esforç per impulsar un camp d’entrenament d’atletisme.

Durant tot l’any, Garcia ha expressat el seu malestar per l’incompliment de la majoria de punts. Això sí, ara prefereix deixar a valoració del ciutadà l’estat dels compromisos i se centra en el desbloqueig d’uns nous pressupostos que considera “imprescindibles” per afrontar l’any nou: “Cadascú pot treure les seves conclusions”.

X