El peatge del Túnel del Cadí serà 9 cèntims més barat a partir de l’1 de gener: costarà 12 euros justos

Després d’anys de pujades constants, el peatge del Túnel del Cadí s’abaratirà a partir de l’1 de gener del 2021. Serà nou cèntims més barat que el 2020 i passarà a costar 12 euros justos.

L’increment del preu del túnel l’any 2018 –va passar a costar 11,82- va consolidar el peatge com el més car del territori català i la segona barrera més costosa (tenint en compte el preu per quilòmetre) de l’Estat espanyol. Des d’aleshores la xifra ha seguit pujant i aquest 2020 s’ha situat a 12,09€.

Aquesta setmana, però, el govern ha aprovat una petita rebaixa, del 0,76%, per situar el cost als 12 euros clavats. Els motius són la caiguda de preus generalitzada i la davallada del trànsit a la C-16.

Tots els peatges que depenen de la Generalitat rebaixaran el seu preu a partir de l’1 de gener. Això vol dir que, a banda del Túnel del Cadí, els Túnels de Vallvidrera seran quatre cèntims més barats, la C-32 entre el Vendrell i Sitges estalviarà 12 cèntims als conductors, i la C-31 entre Mataró i Montgat s’abaratirà 9 cèntims.

En canvi, no hi haurà canvis a la C-16 entre Terrassa i Manresa, l’altra gran barrera que afecta directament al Berguedà. El peatge continuarà costant el mateix que ara, ja que el descens en la tarifa és tan mínim que només afecta a decimals i únicament es notarà al cap d’uns quants viatges.

Gratuïtat per als berguedans que ho tramitin

Els residents al Berguedà, les persones que hi treballin o aquells que hi tinguin fills escolaritzats poden estalviar-se els 12 euros que passarà a costar el peatge del Túnel del Cadí. La bonificació segueix intacta i, per beneficiar-se’n, cal omplir la sol·licitud i aportar el document acreditatiu d’empadronament, el certificat bancari, una còpia o l’original del DNI i del carnet de conduir i el document emès pel Servei Català de la Salut, que es pot aconseguir a l’ambulatori. Consulta tota la documentació necessària, AQUÍ.

En el cas de les altes, és preferible aportar tota la documentació de manera presencial, a les oficines del Consell, malgrat que també s’accepten en format digital a través d’internet.

En canvi, per a les renovacions, el tràmit és senzill i ràpid fent ús de l’IDCAT, el certificat digital que la Generalitat posa a disposició dels catalans perquè es comuniquin amb l’administració. Aconseguir l’IDCAT també és senzill i ràpidn’hi ha prou aportant el DNI, la targeta sanitària i un número de telèfon. Un cop es gaudeix de l’IDCAT, renovar el descompte del Túnel del Cadí és àgil i es pot fer sense cues, a través d’internet, a qualsevol hora del dia. Tota la información, AQUÍ.