L’administració de Berga reparteix mig milió d’euros del sorteig de la Grossa de Nadal

Les terminacions salven els mobles en un sorteig de la Grossa de Nadal que, un cop més, ha propiciat pluges de diners en múltiples llocs de l’Estat, però lluny del Berguedà.

A Berga, malgrat tot, l’administració del carrer Gran Via ha repartit mig milió d’euros en premis petits. Són uns 140.000 euros més que l’any passat i tenen una explicació. L’administració tenia el 48.051 (100€/dècim), el 35.697 (120€) i el 84.297 (120€). De fet són números que té durant tot l’any i “se n’han venut molts”, ha explicat a l’Aquí Berguedà Martí Molina, des de l’administració.

A Cal Triuet de Gósol, al BonÀrea de Bagà, al Bar Administració de Berga i als Geganters de Sant Julià de Cerdanyola s’han repartit dècims premiats amb 120 euros. I a Ca la Fina (Castellar de n’Hug) i a les AMPAs de l’escola Serrat Voltor de Vallcebre i la FEDAC de Gironella també han repartit dècims premiats amb 100 euros.

Molina en fa una valoració “molt positiva”. Considera que han estat de sort: “En teníem molts números i n’hem venut una bona part. Si al final vas sumant-los són petits premis que acaben fent una quantitat important”.

Més en clau de temporada, Molina ha explicat que la pandèmia s’ha sumat a una tendència ja habitual a la Catalunya interior: cada vegada es venen menys números de la Loteria de Nadal i més de La Grossa catalana de Cap d’Any. Aquest any, a més, l’impediment de poder vendre durant els mesos de primavera i els tancaments reiterats de la restauració han posat encara més traves per donar sortida als números: “Establiments que normalment venien tots els números que tenien, aquest any no hi han sigut a temps”.

Encara i així, l’administració de Berga s’ha mantingut en uns nivells de vendes força similars als de l’any passat. Molina es dona per satisfet: “Després de tot, encara ens n’hem escapat barat”.

La Grossa, a Reus

Tot i que ho ha fet lluny del Berguedà, la rifa de Nadal 2020 ha regat Catalunya amb una pluja de milions i la Grossa ha tornat a caure a Reus per segon any consecutiu. En aquesta ocasió, les 60 sèries venudes del 72.897 a l’administració ‘La Pastoreta’ han deixat 240 MEUR a la capital del Baix Camp. La gran majoria dels dècims ha anat als treballadors d’Indústries Teixidó, a Riudecols. Un dècim de la grossa també s’ha venut al barri de Bonavista de Tarragona.

El segon premi, el 06.095, ha agraciat Catalunya amb 10 sèries a Palau-solità i Plegamans (12,5 MEUR) i 2 sèries a Badalona (l’administració en tenia 15 i n’ha retornat 13). També s’ha venut sèries d’aquest 06.095 a Vallirana, Barcelona i Lleida. El tercer premi de la rifa –el 52.472– ha deixat 15 sèries a Ripoll (7,5 MEUR).

Igualment s’han repartit quatre sèries més del tercer premi –amb 50.000 euros cada dècim- a Sant Boi de Llobregat, Terrassa, Santa Margarida de Montbui (Anoia) i Anglès (Selva).