L’entrada d’ERC al govern de Berga cau del ple a última hora i no es formalitzarà fins al febrer

Doncs no. El nou govern en majoria de l’Ajuntament de Berga no es farà efectiu aquest gener. La voluntat de la CUP i ERC era fer-ho, tal com ja va informar l’Aquí Berguedà, però a última hora se n’han desdit després que la resta de grups hagin expressat el seu malestar per les formes.

La CUP i ERC han demanat disculpes en el decurs de la sessió plenària on s’havia d’aprovar l’entrada dels republicans. L’alcaldessa, Montse Venturós, ha admès haver fet les coses “malament”, en el sentit d’entregar a Junts per Berga i el PSC la informació sobre els canvis el mateix dia de voler-les aprovar. En la mateixa, el portaveu d’ERC, Ramon Camps, ha reiterat que n’assumeixen les culpes i, tot i que a nivell pràctic entraran a formar part del govern en els propers dies, no serà fins al febrer que el canvi de cartipàs es faci efectiu per ple.

Junts per Berga ha celebrat la marxa enrere del govern, però ha criticat que “s’ha vist des del minut 0 que l’increment de regidors de govern no serveix per servir millor a Berga”. El portaveu del grup, Ferran Aymerich, creu que “estem funcionant pitjor amb 10 regidors que amb 8” i ha retret que “la forma en què s’està treballant denoten una falta de respecte cap a la resta de regidors i ciutadania”.

Des del PSC, el regidor Abel Garcia ha assegurat que se sent “dissidència”, més que oposició o regidor de l’Ajuntament, i ha explicat que troba a faltar “hores de debat i dialèctica on ningú imposava per sobre de ningú les seves visions”. Garcia també ha reclamat que no se’ls torni a convocar d’un dia per l’altre en cap reunió i ha reivindicat que no disposa de cap espai a l’Ajuntament per poder-se trobar amb els ciutadans com a càrrec electe.