El conseller d’Interior reafirma les restriccions al Berguedà: no es podrà sortir del municipi, com a mínim, fins la setmana que ve

El Govern ha rebut les queixes, sí, però no faran canviar res, com a mínim, fins dilluns que ve. El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha reiterat aquest matí en roda de premsa que el confinament municipal s’aplicarà a tot el territori fins la setmana que ve, tal com ja va anunciar la setmana passada. De moment, doncs, de res serveix el manifest que diverses administracions dels pobles de muntanya -entre els quals, el Consell Comarcal del Berguedà– van signar la setmana passada perquè se’ls permeti moure’s per dins la comarca.

El conseller Sàmper ha reconegut que la petició els ha arribat “a tots els consellers i per múltiples vies”, però ha reafirmat que les mesures que avui entren en vigor s’aplicaran fins dilluns vinent, i res farà canviar això. Això sí, Sàmper s’ha compromès a treballar la qüestió en el si del Procicat: “La decisió serà purament tècnica, però serà una de les que es treballarà aquesta setmana”.

Tot plegat, per tant, propiciarà que, en el millor dels casos, els berguedans puguin tornar a moure’s lliurement per dins la comarca a partir de dilluns vinent. Fins aleshores res de res i, a partir de dilluns, només hi hauran canvis si el Procicat dona la raó a les administracions i sectors econòmics que ho han reclamat.

La setmana passada el president del Consell Comarcal es va afegir al manifest signat per l’Alt Pirineu, l’Aran i el Ripollès per reclamar la mobilitat comarcal en les zones menys poblades del país. Aquest mateix dilluns, la restauració i el turisme també han demanat que es permeti moure’s per dins el Berguedà perquè, si no, els seus negocis són del tot inviables.

També aquest dilluns, l’Ajuntament de Berga s’ha sumat al posicionament del president comarcal. En l’habitual roda de premsa dels dilluns per fer balanç de la situació sanitària a la comarca, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha demanat a la Generalitat que “reflexioni” i rectifiqui en les mesures imposades fins la setmana que ve.

X