L’Ajuntament de Berga demana al Govern que reflexioni: “El Berguedà té 39.000 habitants, hi ha ciutats amb barris molt més grans”

Continuen les queixes des del Berguedà pel confinament municipal imposat pel Govern de la Generalitat fins, com a mínim, dilluns que ve. Aquest dilluns al matí l’Ajuntament de Berga s’ha sumat públicament al posicionament del president del Consell Comarcal, que la setmana passada es va adherir a un manifest impulsat per les comarques de muntanya on demanaven que se’ls considerés excepcions i se’ls permetés moure’s per dins una mateixa comarca.

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha assegurat en roda de premsa que “la mobilitat per tota la comarca no suposaria un perill, sinó més aviat el contrari: ajudaria a evitar aglomeracions”. En aquest sentit, Sànchez ha posat l’exemple de Berga, on cada cap de setmana -diu- moltes persones es concentren als mateixos llocs per gaudir de la natura: “No hi ha d’haver cap mena de perill per accedir als Rasos de Peguera, a la Figuerassa o al Pla de Campllong”.

Sànchez també ha expressat la preocupació pel que passa als micropobles que necessiten moure’s a les localitats veïnes per accedir als serveis bàsics. Per tot plegat ha reivindicat que “el Berguedà té 39.000 habitants i està farcit de micropobles” i ha afegit que “hi ha ciutats que tenen barris molt més grans que el Berguedà”, i allà sí que s’hi permet la mobilitat sense restriccions fins que arriba el toc de queda nocturn.

Minuts més tard, i també en roda de premsa, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha reafirmat que les restriccions que avui entren en vigor seguiran intactes, com a mínim, fins dilluns vinent. Per tant, no hi haurà espai per aquestes excepcions almenys fins d’aquí set dies. Tot plegat, també després que la restauració i el turisme s’hagin alineat a la posició comarcal i també reclamin poder moure’s més enllà dels pobles. Res a fer fins el dia 25.