El 98% dels usuaris de residències del Berguedà ja han rebut la primera dosi de la vacuna i un 46%, la segona

604 usuaris de residències del Berguedà ja han rebut la primera dosi de la vacuna i 283 d’ells, també la segona. Pel que fa a professionals, 439 s’han posat la primera i 125, la segona. Són les dades del primer mes de vacunació del Servei Català de la Salut (CatSalut) a les quals ha tingut accés l’Aquí Berguedà.

Els 604 residents que han rebut la primera dosi són un 98,05% del total i els 439 professionals, un 89,23%. Pel que fa a la segona dosi, encara està a uns nivells força més baixos: s’ha administrat a un 46% dels residents i a un de cada quatre professionals (25%). Tot això entre el 27 de desembre i el 27 de gener, és a dir, durant el primer mes de vacunació a la Catalunya central.

El CatSalut intentarà posar les segones dosis de la vacuna entre els 21 i els 28 dies posteriors a l’administració de les primeres.

La vacunació als professionals sanitaris frena

A mitjans de gener, fonts del Departament de Salut van confirmar a l’Aquí Berguedà que ja s’havia arribat a gairebé totes les residències, el personal d’atenció primària i els professionals de l’Hospital Sant Bernabé de Berga. La segona ronda de vacunacions en residències ha seguit un ritme més o menys calcat al de la primera, però l’administració de les segones dosis als professionals sanitaris va molt per sota dels nivells de residències.

A tota la Catalunya central, de moment s’ha posat les dues dosis a 267 treballadors d’hospitals i centres d’atenció primària. Representen només el 6% del total de treballadors de la demarcació. Malgrat tot, Salut confia poder vacunar-los a tots en el decurs dels propers quinze dies, malgrat els problemes que hi estan havent a l’hora de rebre les quantitats pactades amb les farmacèutiques.