La Residència Sant Bernabé reomple dues places més, un aspecte clau per assegurar-ne la viabilitat

La Residència Sant Bernabé de Berga ha ingressat dos usuaris més en el decurs d’aquesta última setmana. Ara mateix té 43 places ocupades de les 64 que té la residència. Val a dir, però, que, d’aquestes 64, n’hi ha quatre que el Departament de Salut té reservades per si necessita espais on realitzar aïllaments de contagiats de Covid-19 i una cinquena que paga l’Ajuntament per oferir a les famílies que, en èpoques puntuals, no es puguin fer càrrec de l’avi i tinguin un lloc on deixar-lo.

Omplir les vacants de la residència és un aspecte clau per assegurar la viabilitat del centre. El brot de coronavirus que ha afectat la residència aquesta tardor ha causat diverses morts i ha fet que la residència perdi múscul a nivell d’usuaris. A més, fins fa poques setmanes aquestes places vacants no s’han pogut reomplir, malgrat que hi havia llista d’espera, perquè el Departament de Salut no ho podia autoritzar fins que el centre tornés a ser verd, és a dir, sense contagiats.

Tot plegat ho ha explicat en roda de premsa el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, que també ha apuntat que les dues residències de la ciutat (la Sant Bernabé i les Germanetes) ja han rebut la segona dosi al 100%. Per tant, tant els usuaris com els professionals de tots dos centres van camí de la immunització gairebé total en els propers dies. Tal com ja va apuntar l’Aquí Berguedà la setmana passada, el Berguedà és la comarca central amb un percentatge de vacunats més alt. A finals de la setmana passada, gairebé tots els professionals sanitaris i persones de residències de la comarca havien rebut la primera dosi i gairebé la meitat d’ells, també la segona.

A tot això, aquest dilluns a la tarda el govern de l’Ajuntament de Berga compareixerà davant els mitjans per explicar la situació de la gestió de la residència. Divendres, tal com ja va informar l’Aquí Berguedà, el patronat de la residència va aprovar un conveni per encarregar la gestió a l’empresa pública Sumar durant els propers 4 mesos a canvi del 8% de la facturació.

 

X