Runa a Sac - Containers del Berguedà

Salut, Berga

L’hospital de Berga participa en l’assaig clínic per comprovar si el plasma convalescent pot ajudar a superar la Covid-19

L’hospital de Berga participa en l’assaig clínic per comprovar si el plasma convalescent pot ajudar a superar la Covid-19

L’Hospital Sant Bernabé de Berga participarà en l’assaig clínic que es farà per tota la Catalunya central i que pretén comprovar l’eficàcia del plasma de malalts convalescents de Covid-19 en el tractament de la malaltia.

Persones que han superat la Covid-19 recentment han donat el plasma convalescent i s’ha comprovat que conté anticossos contra el coronavirus. D’aquesta manera, pot complementar i estimular el sistema immunitari dels malalts amb Covid-19. Amb l’assaig on participarà el Sant Bernabé, es vol esbrinar si el tractament precoç de la malaltia amb aquest plasma permet frenar la progressió del virus, així com disminuir la gravetat i durada dels símptomes.

Des de l’hospital de Berga, la cap d’Infermeria, Joana Rodríguez, la doctora del servei d’Urgències, Rosa Amado, i la infermera, Sílvia Tarrés, s’han integrat a l’equip d’investigadors, format per professionals d’Atenció Primària de l’ICS a la Catalunya central. La tasca del Sant Bernabé serà la d’administrar el tractament o el placebo a aquelles persones que accedeixin a participar a l’assaig i la realització de totes les analítiques i seguiment posteriors, així com la gestió de les dades que s’enviaran a l’Hospital Germans Trias i Pujol. Per això, es compta amb la col·laboració de tot l’equip de laboratori de l’hospital i s’ha habilitat un espai, a la unitat Covid del centre, que és on els pacients rebran el tractament.

L’estudi està liderat per l’Hospital Germans Trias i Pujol, amb els doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet al capdavant.

 Un assaig britànic apunta que les transfusions de plasma són inútils per combatre el virus

Els resultats preliminars de l’assaig britànic Recovery, amb la participació de 180 hospitals del Regne Unit, apunten que les transfusions de plasma sanguini de donants que han superat la Covid-19 no milloren la supervivència dels pacients hospitalitzats.

Els investigadors britànics van reclutar gairebé 12.000 malalts de Covid-19 i a la meitat d’ells (uns 6.000) els van administrar plasma amb anticossos. Al cap d’un mes, la xifra de morts a tots dos grups era pràcticament la mateixa (rondava el 24%), de manera que se certificava que les transfusions tenien poques opcions de funcionar. Malgrat tot, els estudis en altres zones del món continuen, i un d’ells arribarà a Berga.

coronavirus COVID-19 Hospital Hospital de Berga Hospital Sant Bernabé

Comentaris