El 14-M de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà acaba amb més de 15.000 euros recaptats

La marató solidària del 14-M per a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà va tancar la jornada amb més de 15.000 euros recaptats per a l’entitat. L’epicentre dels actes va ser aquest diumenge, 14 de març, amb un programa emès per la Televisió del Berguedà, en directe, durant dues hores, però la majoria d’accions seguiran actives fins a finals de mes, de manera que la xifra final de diners recaptats augmentarà.

El programa de televisió de diumenge va explicar la tasca de l’Associació i va comptar amb exhibicions artístiques i musicals de grups berguedans. També amb tocs patumaires i de cultura popular. La gerent de la fundació, Ester Comellas, ha valorat que, a banda de la recaptació, la iniciativa també hagi servit per donar a conèixer la tasca que fan cada dia i que moltes vegades queda silenciada.

En aquest sentit, Comellas s’ha mostrat molt agraïda a totes les persones que han fet possible la marató, ja sigui fent-hi donacions o bé participant en l’organització. “Ara és tota una responsabilitat aprofitar aquests diners i fer-los servir bé per donar la volta a l’entitat”, ha dit.

Fins a finals de març

La línia de donacions a través de les caminades solidàries seguirà activa fins a finals de març. Els comerciants mantindran les guardioles al taulell fins a finals de mes perquè els clients que vulguin hi deixin el canvi. La panificadora, Pabevsa, va exhaurir els pastissos solidaris dissabte a mig matí però en farà més i tots aquells que en vulguin en podran encarregar per seguir col·laborant amb la fundació. Pràcticament l’únic que no segueix vigent són les subhastes, que es van fer diumenge, al programa especial de televisió.

També segueixen actives les donacions a través de Bizum, que aquest cap de setmana han donat algun problema, però que ja s’ha resolt. S’han de fer al telèfon +34 606 13 01 04 i cada donació servirà per participar al sorteig del rebost solidari fet gràcies als productes dels comerciants de tota la comarca.

X