La CGT acusa l’Ajuntament de Berga d’enviar a l’atur una treballadora que porta més de 12 anys a l’administració

El sindicat de la CGT a Berga acusa l’Ajuntament de la ciutat de deixar sense feina una treballadora que porta més de 12 anys a l’administració.
El consistori ha tret un concurs públic per adjudicar dues places d’Educadora Social per al Centre Obert. Totes dues places estan ocupades des de fa anys, però les oposicions per donar-les de manera fixa no han arribat fins ara. La creadora del Centre Obert ocupa una d’aquestes places des del 2008 però ara no es podrà presentar a les oposicions perquè és pedagoga i no educadora social, i les bases no ho contemplen.
Per això, la CGT denuncia que aquesta treballadora –amb un contracte d’obra i servei des del 2008- ni tan sols podrà presentar-se al concurs per ocupar una plaça que ha ostentat durant més de 12 anys, i exigeixen a l’Ajuntament que revisi la convocatòria i ajustin les bases perquè, com a mínim, la treballadora pugui presentar-se a les oposicions.
A banda, el sindicat alerta que l’altra treballadora que durant tots aquests anys ha ocupat una de les places que ara surten a concurs, ha passat fins a quatre processos de selecció des de 2010. Per això, en un comunicat, la CGT es fa una pregunta: “Quantes vegades s’ha de valorar i qüestionar que ets bona per a un lloc de feina? Quants processos selectius has de passar?”.
Segons explica el mateix sindicat, l’Ajuntament els ha dit que no hi poden fer res perquè la llei els ho impedeix. El consistori defensa que per ocupar aquest lloc de feina s’ha de passar un procés selectiu i apunten que, aquesta vegada sí, serà el definitiu. També han dit al sindicat que “molta gent està esperant aquesta oferta per presentar-s’hi” i asseguren que, canviar les bases “seria injust”.
Amb tot, la CGT insisteix que “les coses es poden fer d’una altra manera” i recorden que la lluita per processos selectius justos existeix a tots els nivells. “Les companyes de Temporals en Lluita, CGT Ensenyament i la plataforma d’Interines Docents de Catalunya fa temps que reclamen processos de selecció justos, després d’estar més de 20 anys treballant com a interines”.
La solució, segons la CGT berguedana, és “un concurs de mèrits i no un concurs d’oposició, tenint en compte que es tracta de “gent precària de fa més d’una dècada”.

X