L’Ajuntament de Berga va proposar la Patum com a escenari d’un estudi clínic en el marc de la cultura popular

L’Ajuntament de Berga va posar-se a disposició del Departament de Cultura per aprofitar la Patum com a escenari d’un estudi clínic que comprovi la transmissió del coronavirus en el marc de la cultura popular. Calcant la prova pilot que el 27 de març es va fer al Palau Sant Jordi amb el concert de Love of lesbian, l’Ajuntament va proposar a la Direcció General de Cultura Popular que utilitzés la Patum per fer-hi “qualsevol prova pilot o estudi clínic que es pugui programar en el món de la cultura popular”.
La regidora de Patum, Roser Valverde, va traslladar la idea al Departament a mitjans de febrer, però des d’aleshores no n’ha rebut cap resposta. “Entenem que és complex i que no es pot fer en dos dies, però és cert que no hem rebut cap feedback i creiem que és una proposta rellevant”, ha dit la regidora, en declaracions a l’Aquí Berguedà.
Per a l’Ajuntament, el fet que la Patum sigui Patrimoni de la Humanitat ha de pesar. “Creiem que som una festa de referència per a la cultura popular per les dinàmiques de funcionament que tenim i per com es produeix la Patum, i per això ens proposem”, ha dit Valverde.
Amb tot, la regidora ha recalcat que l’Ajuntament té la capacitat d’organitzar una Patum, però no de fer-ho en el marc d’un assaig clínic. Per això convé la implicació de la Generalitat i que es posicioni al respecte: “No tenim la infraestructura ni els recursos materials ni econòmics per poder-ho fer sols”, ha conclòs la regidora.

X