Els empresaris insisteixen al conseller d’Empresa que la manca de sòl industrial fa perdre oportunitats al Berguedà

No hi ha prou sòl industrial disponible i això fa perdre oportunitats al Berguedà de créixer empresarialment. Aquesta és la principal idea que els empresaris de la comarca han traslladat al conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, que aquest dijous ha fet una visita institucional a la zona. La patronal (ACEB) ha insistit al conseller de la necessitat urgent de poder disposar de més sòl industrial de gran format per atraure noves activitats i, sobretot, per evitar que les empreses de la comarca que volen créixer ho hagin de fer en altres punts del territori.
En una reunió entre l’empresariat i el conseller, la patronal va recordar que s’estan perdent oportunitats per la manca d’oferta de sòl. Per exemplificar-ho, l’empresariat va exhibir diferents negocis exitosos, que xoquen amb les dificultats per créixer d’uns altres projectes que no troben lloc on establir-se.
A la trobada també hi van participar representants de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, la Federació de Comerç del Berguedà i la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central.
Abans de marxar del Berguedà, Ramon Tremosa, acompanyat del president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, i de Bàrbara Minoves, dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement de la Catalunya Central, van fer parada als terrenys del futur polígon d’activitats econòmiques d’Olvan, on es va insistir de la necessitat de l’execució urgent, almenys, de la primera fase completa, no només de manera parcial. La trobada també va servir per reivindicar, un cop més, la determinació des de la patronal de formar part del projecte industrial i econòmic en comú de tota la Catalunya Central.
Tremosa va encoratjar al sector econòmic de la comarca a fer molt més visibles i intenses les seves reivindicacions de terreny industrial i va solidaritzar-se amb la petició dels empresaris de la discriminació positiva envers el Berguedà per revertir la desindustrialització.
 
Visita a eProject4
El conseller d’Empresa i Coneixement va visitar també un exemple d’èxit empresarial a la comarca: l’empresa eProject4, al polígon de la Valldan. De la mà de Ramon Villaró, un dels responsables del projecte, Tremosa va conèixer algunes de les iniciatives que estan duent a terme. També van ser presents a la visita la delegada del govern a la Catalunya Central, Alba Camps, a banda de Serarols i Minoves.
EProject4 és una empresa d’enginyeria industrial que té com a objectiu oferir solucions integrals per a tots els processos productius d’automatització i fabricació de màquines en general, i està especialitzada en el disseny i la construcció de maquinària CNC i d’estratègies productives de mecanització. El seu producte és la robòtica industrial i el desenvolupament d’aplicacions pel sector de l’aeronàutica: robòtica i visió artificial. Exporten solucions pel sector ortopèdic al Canadà. Actualment l’empresa està integrada per un equip de 17 persones amb un ampli coneixement d’automatització industrial, cobrint des del disseny mecànic i elèctric, fins al desenvolupament de software.

X