L’Ajuntament de Berga insisteix que qui tingui cita per vacunar-se hi vagi o anul·li l'hora

És vital que les persones que tenen cita per vacunar-se, hi vagin. El regidor de Drets Socials de Berga, Ivan Sànchez, ha insistit en aquesta idea aquest dilluns en roda de premsa, per petició expressa de les autoritats sanitàries de la demarcació. “Ens han demanat que fem una crida per tal que les persones que tenen l’oportunitat de vacunar-se, ho facin. I, sobretot, que les persones que tenen cita, hi vagin”, ha dit Sànchez.
El Departament de Salut fa dies que fa una crida a anul·lar cites reservades, en cas no poder-hi assistir. Les autoritats han detectat que gairebé un 10% de les persones amb cita no s’han presentat a vacunar-se arreu del país. I això és un maldecap, perquè la vacuna de Pfizer es fa malbé al cap de pocs dies. Quan una vacuna queda penjada, els equips de vacunació avisen a una altra persona de la mateixa franja d’edat perquè ocupi la vacant. La vacuna es pot salvar, però la despesa temporal del personal dedicat a vacunar, no.


El que ha acabat a Berga, tal com ja es va informar la setmana passada, és la campanya de cribratges massius d’automostra nasal. En dues setmanes es van fer 91 proves i es van detectar dos positius. Ara, però, Salut ha decidit replantejar la campanya per la baixa participació, i ha donat per acabats els cribratges en 5 dels 7 punts que havia obert a la Catalunya central, entre els quals hi ha l’Hotel d’Entitats de Berga.

S’han duplicat les dotacions policials nocturnes des de la fi del toc de queda

En l’apartat policial, el regidor Sànchez ha explicat que, des de la setmana passada, s’han duplicat els efectius policials nocturns, coincidint amb la fi del toc de queda. Sànchez ha admès “Berga no és una excepció” i, com a la majoria de punts del país,  a Berga el jovent es troba en punts del municipi, però assegura que els tenen controlats, que la Policia s’hi ha personat i que “en cap cas és preocupant”. Aquesta setmana s’han efectuat 28 serveis ordinaris i s’ha interposat una única sanció per no fer ús de la mascareta.
El regidor, com cada setmana, ha insistit en la importància de “no abaixar la guàrdia”. Les dades són relativament bones, però no donen peu a la relaxació. A Berga, aquesta setmana s’han detectat 9 casos, la meitat que la setmana anterior. Al Berguedà, s’han detectat 42 casos en una setmana, amb Gironella com el principal punt més calent, amb una vintena de nous positius els darrers set dies.

X