Salut tanca la campanya de cribratges d’automostra nasal a Berga per poca participació

El Departament de Salut ha decidit tancar la campanya de cribratges d’automostra nasal que ha fet a l’Hotel d’Entitats de Berga durant dues setmanes. De fet, el Departament tanca la campanya en 5 dels 7 punts de la Catalunya central on va desplegar les proves, i ho fa per la baixa participació que ha tingut en tots ells. A Berga, en aquestes dues setmanes s’han fet 91 proves i s’han trobat dos positius. Aquest divendres també acaba la campanya a Manresa (en dues àrees bàsiques), Santa Margarida de Montbui i Torelló.
Les proves es dirigien a persones de menys de setanta anys asimptomàtiques, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers tres mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació. A cada persona que vulgui participar en el cribratge se li dona un quid perquè es pugui fer la prova ell mateix, sigui al mateix centre o bé en un altre lloc i retornar-la en menys de mitja hora
En aquestes dues setmanes Artés, Berga, Solsona i Manresa han donat entre 1 i 2 positius en els cribratges fets, però també han estat els municipis amb un major nombre de tests realitzats. En concret i a l’espera dels resultats del cribratge d’avui divendres, Solsona és qui ha registrat un major índex de participació amb 272 proves fetes a l’EAP Solsonès. D’aquestes proves, 2 han donat positiu (un 0,7% dels participants). A Artés s’han fet 145 proves amb 2 positius (1,5%); a Berga, un total de 91 proves amb 2 positius (1,5%); a Manresa, 141 proves amb 1 positiu (0,7%); a Torelló, s’han fet 46 proves i no s’ha detectat cap positiu.
La campanya continuarà una setmana més a Solsona i a Artés. En concret, a Artés només es podrà fer dimarts de 10 a 13 h i a Solsona es mantenen els tres dies establerts amb els següents horaris: dilluns i divendres d’11:30 a 15 h i dimecres de 16 a 19 h. L’objectiu dels cribratges és detectar persones asimptomàtiques que, sense saber-ho, puguin transmetre el virus. Per tant, la idea és tallar cadenes de transmissió. Els resultats es coneixen en 48/72 hores a través de l’aplicació La Meva Salut.

X