El Berguedà obre una borsa de socorristes i vigilants de piscines per resoldre la manca de personal de cada estiu

El Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament han obert una borsa de socorristes aquàtics i vigilants de piscines per cobrir les demandes dels ajuntaments per a les piscines municipals. Amb aquesta acció, els dos ens volen remeiar un problema endèmic de cada estiu: costa molt cobrir totes les vacants que hi ha a les piscines municipals amb persones que disposin de la titulació requerida.
Des d’aquest dimecres, els interessats en formar part d’aquesta borsa s’hi poden inscriure. Al mateix temps s’obrirà un període de sol·licituds pels ajuntaments del Berguedà que vulguin nodrir-se d’aquesta borsa per cobrir les seves places. I, en paral·lel, l’Agència ha implementat una segona edició del curs de socorrisme aquàtic per tal que, qui ho desitgi, pugui aconseguir la titulació necessària.
El president de l’Agència de Desenvolupament, Lluís Vall, ha destacat que “és important adaptar la formació a allò que els nostres ajuntaments necessiten” per “donar l’oportunitat de poder ocupar nous perfils laborals en una època estacional com és l’estiu”. En la mateixa línia, Abel Garcia, conseller comarcal d’Esports, ha recalcat que la campanya “permet formar els nostres joves en activitats que beneficien el conjunt de la ciutadania de la comarca” i, a la vegada, dona solucions als municipis perquè “el de socorrista és un perfil que té molta demanda però menys oferta”. Garcia també ha celebrat que, novament, es demostri que el sector esportiu genera ocupació.
La borsa tindrà una vigència 2 anys. Tota la informació referent a la borsa es pot consultar AQUÍ.