La Cavalls del Vent va de rècord: ja hi ha un 50% més de reserves que el 2019 i gairebé no queden dorsals per al festival del juny

“Qui fa la Cavalls del Vent, torna”, asseguren els impulsors de la ruta. I molts dels que no l’han viscut, ho volen. Prova d’això són les xifres d’aquestes últimes setmanes, prèvies a l’inici de la 19a temporada de la ruta per etapes: ja hi ha un 50% més de reserves que l’any 2019 i més de 27.000 visites al web des de l’1 de febrer. A més, d’aquestes visites, un 64% són noves i, per tant, de persones que mai abans s’havien interessat per la ruta.
A banda, després de la suspensió de l’any passat tornarà el Festival de Cavalls del Vent, i ho farà també per la porta gran. Serà entre el 25 i el 27 de juny i l’organització ha notat un increment en les inscripcions: en aquests moments només queden places per a la categoria Open (84,2km, 5.600m+), mentre que la Half i la Tast fa temps que han exhaurit dorsals.
Aquest matí s’ha presentat la temporada al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà. El 28 de maig obrirà la porta de forma oficial. Serà aleshores quan es podrà començar a fer la ruta per etapes. Els impulsors de la ruta han reivindicat que el creixement de la travessa no pot afectar a l’entorn: “Com a enamorats d’aquest territori que som, volem que creixi de manera sostenible, sense que l’entorn privilegiat per on passa la travessa se’n ressenteixi”. En aquesta línia també ha parlat Jordi Garcia Petit, director del Parc Natural del Cadí-Moixeró: “Les accions que hem de fer des del Parc han d’anar més encaminades a regular i educar que no pas a prohibir”.
I és que la massificació dels entorns naturals torna a ser un dels maldecaps de les administracions a l’hora de preparar els mesos d’estiu. Amb la pandèmia encara bategant, el turisme per dins de Catalunya durant els mesos d’estiu tornarà a ser predominant i les excursions a la muntanya tornaran a ser l’escenari de moltes vacances.
Cavalls 3

La presentació oficial de la 19a temporada de la Cavalls del Vent, al monestir de Sant Llorenç, aquest dimecres. CEDIDA

X