L’hospital de Berga torna a permetre les visites a pacients de les plantes sense Covid-19

L’hospital de Berga activa a partir d’aquest dimecres, 26 de maig, la fase 2 del protocol d’accessibilitat. La nova fase permet les visites a pacients no Covid durant una hora al migdia (de 12.30 a 13.30 h) i una altra hora a la tarda (de 18.30 a 19.30 h). L’acompanyant ha de ser sempre la mateixa persona durant almenys set dies i cal que s’acrediti al punt d’informació. Cada set dies el visitant pot canviar.
El canvi de fase és possible gràcies a la millora dels indicadors epidemiològics. A mitjans de març, l’hospital va activar la fase 3 del protocol, la que implica les mesures més serveres i que s’activa quan hi ha la màxima incidència. Entre altres coses, aquesta fase 3 implicava la prohibició de totes les visites, excepte en els casos de final de vida.
El protocol d’accessibilitat a l’hospital s’ha aprovat aquest any i estableix quatre fases, que van des de la 0, quan no hi ha incidència de Covid a la població, fins a la 3, quan hi ha la màxima afectació.
El canvi de la fase 3 a la 2 només implica la recuperació de les visites en aquest horari concret per al matí i la tarda. La resta de criteris d’accessibilitat queden com estaven fins a aquest moment: a Consultes Externes i Urgències no es permet l’entrada d’acompanyants tret de casos excepcionals, així com tampoc a la planta Covid.
 

X