L’Associació del Polígon de la Valldan dona 1.000 euros a la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà

L’Associació de Propietaris de Parcel·les del Polígon Industrial de la Valldan ha donat 1.000 euros a la Fundació Privada Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. La junta de l’associació ho va decidir el 5 de maig en reunió ordinària i el passat 20 de maig es va fer l’acte d’entrega dels diners.
El donatiu, explica l’associació en un comunicat, té la voluntat de reforçar les aliances ja existents entre el teixit associatiu del Berguedà, així com promoure la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a la societat. El president dels empresaris del polígon, Miquel Canal, assegura que són “conscients del poc suport tant polític com civil que afecta la fundació” i volen “posar llum a aquesta problemàtica del Berguedà”.
Els diners serviran per millorar les instal·lacions del Taller Coloma. La gerent de la fundació, Ester Comellas, ha explicat que es podrà reparar el mobiliari i condicionar-lo adequadament per seguir fent tasques d’acompanyament.
Van participar en l’entrega Miquel Canal, president de l’Associació de Propietaris de Parcel·les del Polígon Industrial La Valldan, i Joan Corominas, membre de la Junta de l’Associació de Propietaris de Parcel·les del Polígon Industrial La Valldan, Cecília Camprubí, presidenta de la Fundació Privada Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà i Ester Comellas, gerent de la fundació, acompanyats de diferents treballadors de la Fundació.

Atenció a 450 persones cada any

La Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà va néixer l’any 1972 quan un grup de voluntaris i voluntàries van iniciar l’escola Santa Maria de Queralt, coneguda com “La Llar”. Des d’aleshores la fundació –fins fa mesos, associació- no ha parat mai d’acompanyar a les persones que hi participen. La fundació ofereix atenció personalitzada a unes 450 persones cada any, d’edats molt diverses. És per això que pretén ser al costat dels seus participants durant totes les etapes de la seva vida. D’aquesta manera, els voluntaris i voluntàries de l’entitat s’adapten a les necessitats de les persones amb una malaltia mental o una discapacitat intel·lectual i els ajuden a dur a terme el seu projecte vital.
A banda, una part indispensable de la fundació és la gestió de la feina dels participants. Ofereixen des de serveis de jardineria i bugaderia industrial fins a gestió de consergeries, destrucció de documents o neteja. A més, la fundació ofereix acompanyament tant dins de les seves instal·lacions com en les empreses col·laboradores. Tot un seguit d’accions i serveis per ajudar a viure d’una manera més independent a les persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental.

X