Juli Gendrau deixa de ser director del Servei Català de Trànsit

Juli Gendrau deixa de ser director del Servei Català de Trànsit. Els acords de govern publicats aquest dimarts al matí nomenen com a nou director de Trànsit a Ramon Lamiel, fins ara gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat a l’Ajuntament de Barcelona.
Gendrau ha estat al capdavant del Servei Català de Trànsit des de l’estiu del 2018. Fins aleshores i des del 2016, era director de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, és a dir, el número 1 dels bombers. Tot això, després de governar durant dos mandats consecutius a Berga i ser alcalde des del 2007 fins al 2015.
Ara, Gendrau veu com el nou Govern designa per al seu lloc una altra persona. Val a dir, això sí, que era previsible, tenint en compte que la conselleria d’Interior –la que fa de paraigües del Servei Català de Trànsit- és una de les que ha canviat de mans amb el nou govern: de Junts a Esquerra. Fins ara el conseller era Miquel Sàmper (Junts), que va agafar el relleu de Miquel Buch (Junts) fa uns mesos, i ara el càrrec passa a ser per a Joan Ignasi Elena (ERC).

Qui és el relleu de Gendrau?

El nou director del Servei Català de Trànsit és Ramon Lamiel Villaró, que fins ara era gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat a l’Ajuntament de Barcelona. Entre altres aspectes relacionats amb el transport, Lamiel ha participat en la creació de la Xarxa Bàsica i el Mapa de la Bicicleta de Barcelona, en el disseny i posada en funcionament del sistema de sharing Bicing de Barcelona, en la proposta del model de Xarxa Ortogonal dels busos de Barcelona i en la gestió i el replantejament del Servei de Transport Especial porta a porta per a persones amb mobilitat reduïda de Barcelona.