La Farsa torna als escenaris aquest juny amb dues obres al Teatre Municipal de Berga

Una reflexió farcida d’intensitat sobre la vida i les situacions delicades que empenyen dues persones a compartir un pis que han ocupat; i un homenatge sentit a Montserrat Minoves, cinc anys després de la seva mort. Són les dues propostes que l’Agrupació Teatral La Farsa portarà a l’escenari del Teatre Municipal aquest juny.
‘Okupes particulars’ és una obra de Toni Cabré que Angelina Vilella ha comprimit i adaptat per portar a l’escenari. L’interpreten els berguedans Jordi Torrabadella i Anna Freixa, i precisament això -el fet que només hi hagi dos personatges- és el que ha facilitat els assajos en temps de pandèmia, segons ha explicat en roda de premsa la directora de l’espectacle, Angelina Vilella.
L’obra posa el focus en l’ocupació d’un pis per part de dues persones empeses a conviure en un espai per motius diversos. Segons Vilella, però, ‘Okupes particulars’ va més enllà del fet de veure’s obligat a ocupar un pis, sinó que també tracta temes com l’Alzheimer, els problemes sexuals i, fins i tot, les violacions.
Les entrades ja es poden comprar a través del web de La Farsa per 8 euros. I se’n faran dues funcions: una dissabte, a les 19 h, i l’altra l’endemà, diumenge, a la mateixa hora.
 

Un homenatge a Montserrat Minoves per tancar el juny

L’altre gran plat que la Farsa fa mesos que cuina és el seu particular homenatge a qui va ser durant dècades una de les ànimes de l’entitat: Montserrat Minoves. La Farsa prepara una obra d’una hora i mitja que serà un recull d’algunes de les obres que Minoves va interpretar o dirigir durant la seva trajectòria. Tot plegat quan es compleixen cinc anys de la seva sobtada mort.
Marc Marginet ha explicat que l’obra estarà formada per onze fragments d’uns cinc o sis minuts cadascun: “Hi haurà moments per riure, moments en què costarà aguantar-se les llàgrimes i escenes molt emotives”. L’obra s’ha batejat com a ‘Montse dels uns, Montse dels altres’, ja que la mateixa Minoves va interpretar-ne una altra, l’any 94, titulada ‘Mercè dels uns, mercè dels altres’, aleshores dirigida pel també berguedà Daniel Tristany.
“L’obra vol ser un recorregut per la història de la Farsa i també la de la Montserrat, una persona que va voler fer teatre a Berga, però que, si se n’hagués anat, ningú té cap dubte que hauria triomfat allà on hagués volgut”, ha conclòs Marginet. Hi intervindran uns 45 actors i actrius, la qual cosa ha complicat molt més els assajos que en l’altra estrena de la Farsa per aquest juny, on només n’hi ha dos.
Les entrades també estan disponibles al web de la Farsa, i també costen 8 euros. En aquest cas, les funcions seran dissabte 26 de juny, a les 21.30 h, i diumenge 27, a les 18 h.