La berguedana Alba Camps serà diputada al Parlament de Catalunya

El Berguedà tornarà a tenir representació al Parlament, gairebé una dècada després. Alba Camps, de Puig-reig, recollirà l’acta de diputada d’Esquerra Republicana en els pròxims dies, per assumir una de les vacants que han deixat Ester Capella, Anna Caula i Sergi Sabrià. També es convertiran en nous diputats del grup republicà Jordi Orobitg, tercer tinent d’alcaldia a Lloret de Mar, i Anna Torrentà, alcaldessa d’Ordis.
Alba Camps (Puig-reig, 1989) és llicenciada en Sociologia per la UAB, i té un postgrau i un màster en resolució de conflictes i promoció de la convivència. Ha estat regidora dels republicans al seu municipi des del 2015 fins fa poques setmanes. A més, els dos últims anys ha estat delegada del Govern a la Catalunya central.
Fa uns dies Camps va anunciar que renunciava a l’acta de regidora a Puig-reig. En declaracions a l’Aquí Berguedà, la mateixa Alba Camps va recalcar que té “molt respecte cap al món municipal” i va admetre que la feina a l’Ajuntament “necessita una constància” que veu difícil de compaginar amb el càrrec de diputada. A més, va dir, l’equip de govern de Puig-reig era conscient que a la seva llista hi havia persones amb ganes d’entrar a l’Ajuntament i “va semblar el més lògic donar-los pas”.

Rosa Vestit, nova delegada del Govern a la Catalunya central

Aquest dimarts s’ha fet oficial que Camps deixa de ser la delegada del Govern a les comarques centrals. El Govern ha acordat que l’exalcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit, sigui la persona que agafi el relleu a la política de Puig-reig. Vestit va governar el seu municipi des del 2011 fins al 2018, quan va ser nomenada directora general d’Administració Local de la Generalitat.
El canvi de delegada era un secret a veus. En l’acord de govern que a mig maig van anunciar el nou president, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ERC i Junts es van repartir les diferents conselleries de Govern, però també les delegacions distribuïdes per tot el territori. Així mateix, en aquell moment es va decidir que la delegació a la Catalunya central canviaria de color: els dos últims mandats l’havia designat ERC i aquesta vegada li ha tocat a Junts.
Com a delegada del Govern a la Catalunya central, Alba Camps va agafar el relleu de l’actual consellera Laura Vilagrà, el juliol del 2018. Vilagrà, també d’Esquerra, va ser delegada del Govern a les comarques centrals durant dos anys, des del 2016, moment en el qual l’exalcalde de Berga Juli Gendrau li va passar el testimoni.

Alba Camps també entra a la cúpula del partit

A banda dels canvis al grup parlamentari, Esquerra també ha reordenat la seva cúpula amb la mirada posada a les municipals. En aquest sentit, el partit republicà vol posar el focus en el territori i ha creat una Secretaria de Coordinació de Política Supramunicipal i una Secretaria de Política Municipal i Projectes Transversals. La primera la liderarà Laia Cañigueral i la segona, Alba Camps, que entra a formar part de la direcció del partit.