Alba Camps renuncia a l’acta de regidora de Puig-reig i apunta a diputada al Parlament de Catalunya

L’actual delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Alba Camps, ha renunciat a la seva acta com a regidora de Puig-reig i en les pròximes setmanes també deixarà de ser delegada territorial. Era la número 20 de les llistes d’ERC per Barcelona i els republicans van aconseguir 19 escons a la província, de manera que, tan bon punt hi hagi alguna renúncia, Camps es convertirà en nova diputada al Parlament.
La fins ara regidora de Puig-reig té coll avall que, en els pròxims mesos, és més que probable que se li obrin les portes del Parlament. En declaracions a l’Aquí Berguedà, la mateixa Alba Camps ha recalcat que té “molt respecte cap al món municipal” i “necessita una constància” que veu difícil de compaginar amb el càrrec de diputada. A més, ha dit, l’equip de govern de Puig-reig era conscient que a la seva llista hi havia persones amb ganes d’entrar a l’Ajuntament i “va semblar el més lògic donar-los pas”.
 

Josep Campos torna a l’Ajuntament

El relleu d’Alba Camps a l’equip de govern és Josep Campos, que ja ha pres possessió del càrrec. Campos ja havia estat regidor el mandat passat i, ara, torna a veure com se li obren les portes de l’Ajuntament, amb la renúncia d’Alba Camps.
L’entrada de Campos també provoca canvis al cartipàs municipal. El nou regidor assumirà les carpetes de Seguretat Ciutadana, Salut, Promoció Econòmica i Indústria. A banda, l’alcalde, Josep Maria Altarriba, continuarà portant les regidories de Governació, Gent Gran, Urbanisme i Despoblament Rural i ara també la de Ciutadania i Participació. Elisabet Teixidor continua al capdavant de Medi Ambient, Educació, Recursos Humans i Turisme, i passa Promoció Econòmica a Josep Campos. La regidora Rosa Garcia continuarà amb les regidories d’Economia i Hisenda, Comerç i Comunicació i hi suma ara la d’Atenció a les Persones, que fins ara portava Alba Camps.
El regidor Cristian Pérez no tindrà canvis en les seves regidories i es manté a Joventut, Esports i Festes; igual que el regidor Jesús Subirats, que continua al capdavant de Cultura, Nuclis Agregats i Obres i Serveis.
WhatsApp Image 2021-06-07 at 18.46.57

Últims dies d’Alba Camps com a delegada del Govern a les comarques centrals

A banda de renunciar a l’acta de regidora, Alba Camps també deixarà de ser delegada del Govern a la Catalunya central en les pròximes setmanes. Ho farà tan bon punt el nou Govern nomeni els delegats territorials.
En l’acord de govern que a mig maig van anunciar el nou president, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ERC i Junts es van repartir les diferents conselleries de Govern, però també les delegacions distribuïdes per tot el territori. Així, segons han confirmat fonts del Govern, Junts escollirà els delegats de Barcelona, Tarragona, Alt Pirineu i Aran i la Catalunya central, mentre que Esquerra col·locarà els de Lleida, el Penedès, Girona i les Terres de l’Ebre.
Aquest repartiment fa que la delegació a les comarques centrals canviï de color després de cinc anys penjant d’ERC. Abans d’Alba Camps ja hi havia hagut l’actual consellera i exalcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, que l’any 2016 va agafar el relleu del berguedà Juli Gendrau com a representant de l’executiu de la Generalitat a la Catalunya central. Encara no és oficial, però, segons el diari Ara, el Govern ja ha decidit el nom que seguirà la llista de delegats i que, per tant, agafarà el relleu d’Alba Camps: Rosa Vestit, l’alcaldessa de Sant Quirze de Besora.

X