La Diputació invertirà 37.600 euros en accions per prevenir incendis forestals aquest estiu a Casampons i Fumanya

La Diputació de Barcelona invertirà 37.602,15 euros a les urbanitzacions de Casampons i Fumanya, totes dues al terme municipal de Berga, per prevenir que no s’hi produeixin incendis forestals al llarg d’aquest 2021. En total, l’ens provincial invertirà uns 5.200 euros a 2,6 hectàrees de Fumanya i més de 32.000 a 6,5 hectàrees de Casampons.
Les inversions formen part d’una línia d’ajuts econòmics i tècnics que la Diputació oferirà a 104 municipis de la demarcació, per més de 2 milions i mig d’euros. Els ajuts també inclouen inversions de cara al 2022, i al Berguedà la previsió és que s’actuï a Cal Ramons, a Gironella. S’hi invertiran 13.656,78 euros per intervenir en més de 3 hectàrees de terreny.
En total, entre aquest estiu i el vinent, s’actuarà en 99 urbanitzacions i nuclis de població situades en zones forestals d’arreu del país, per l’obertura de franges i estesades de vegetació en parcel·les. Aquests ajuts permetran l’execució de treballs forestals per a la reducció de la densitat d’arbrat i per a l’estassada de sotabosc en 701,29 hectàrees d’aquests nuclis.
Les actuacions comporten la realització de franges exteriors de protecció d’urbanitzacions i nuclis de població situats en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, i de les parcel·les de titularitat municipal ubicades dins del perímetre de la franja exterior de protecció de nuclis de població. Aquest ajut econòmic als ajuntaments inclou tant el finançament de l’execució dels treballs forestals com el finançament de la direcció facultativa de l’obra.

X