Salut

Només 5 positius de Covid-19 en 6 dies esvaeixen les pors per un rebrot al Berguedà

Només 5 positius de Covid-19 en 6 dies esvaeixen les pors per un rebrot al Berguedà
Anàlisi de PCR en un laboratori. ICS GIRONA

Ni efecte post-Corpus ni res que s’hi aproximi. Ara per ara, l’afectació de coronavirus al Berguedà està controlada, i les xifres del Departament de Salut ho demostren: entre el 9 de juny, gairebé una setmana després de Corpus, fins dilluns 14, només es van detectar cinc casos nous de Covid-19 a tota la comarca.

Els indicadors que fa una setmana sembraven el caos a un sector de les xarxes socials, han caigut en picat. Tal com ja va explicar l’Aquí Berguedà a principis de setmana, el que va disparar el risc de rebrot van ser dos brots que es van poder controlar en pocs dies en dues classes de l’institut Guillem de Berguedà de Berga i de l’institut de Puig-reig. I no és casualitat que l’actual millora de la situació vagi acompanyada d’un bon moment als centres educatius: ja no hi ha cap grup confinat en tota la comarca

Ara mateix la velocitat de reproducció del virus al Berguedà ja torna a ser per sota d’1, a 0,86, i el risc de rebrot, que va arribar a ser el més alt de Catalunya a principis de setmana, ja ha passat a color taronja (mitjà) i ni tan sols és el més alt de les comarques centrals.

És més, els indicadors milloraran encara més aquest cap de setmana. Les últimes dades setmanals definitives que recull el Departament de Salut són entre el 8 i el 14 de juny, i es van diagnosticar 16 casos de Covid-19 en set dies. És clar que, d’aquests 16, 11 van ser el 8 de juny, de manera que aquest dissabte, quan s’entrin les dades del 15 de juny i s’agafi com a referència la setmana del 9 al 15, el Berguedà rebaixarà encara més tots els indicadors.

dadescovidjuny21

En to més apagat i amb asteriscs, les dades provisionals dels últims tres dies. SALUT

coronavirus COVID-19 Departament de Salut

Comentaris