La Cobla Berga Jove presentarà el disc de l’obra de Robert Agustina en un concert al Teatre Municipal

Últims passos del disc amb l’obra per a cobla de Robert Agustina que la Cobla Berga Jove ha enregistrat els últims mesos. La cobla berguedana presentarà el disc en un concert al Teatre Municipal de Berga, el 17 de juliol, a les 7 de la tarda. Les entrades sortiran a la venda el 30 de juny i es podran adquirir al web de la cobla per 10 euros. Un cop finalitzat el concert també es podrà adquirir el disc, també a un preu de 10 euros.
L’enregistrament del disc ha estat possible gràcies als més de 90 mecenes que van participar en la campanya de micromecenatge de Verkami. També al Departament de Cultura de la Generalitat i la Confederació Sardanista de Catalunya. A més, la Cobla Berga Jove va tenir un ajut no previst a última hora: rebre el premi a la difusió cultural als premis de Cultura del Berguedà, organitzats pel Consell Comarcal. Els diners del premi s’han destinat íntegrament al disc de l’obra d’Agustina.
La idea de gravar un disc amb l’obra de Robert Agustina ha ballat pel cap de la Berga Jove des del 2016. Ara bé, no ha estat fins al 2020 que el grup ha fet el pas. La pandèmia va reduir molt les actuacions i van acordar que era el moment perfecte per fer-ho. A més, el 2020 coincidia amb el 50è aniversari del compositor.
El nom de Robert Agustina ha anat lligat al de la Cobla Berga Jove pràcticament des dels seus inicis. L’any 2015, per celebrar el primer any de la formació, la cobla va encarregar-li la sardana Un any i un dia. Més endavant han vingut altres estrenes, com Queralt al cor o Petits Marc i Queralt, dedicada als seus dos fills bessons i estrenada el 2016 a l’Aplec de Berga. A més, Agustina ha dirigit la formació en múltiples concerts, i més darrerament en alguns dels concerts de l’espectacle que la Berga Jove ha presentat amb el grup català Obeses.
Al disc enregistrat s’hi pot trobar tota l’obra per a Cobla escrita pel compositor berguedà Robert Agustina Busquets escrita fins al 2020. S’hi troben les següents composicions:
Primer bloc (Espontànies)

• Il·lusions (2003)

• Nans i gegants (2004)

• Op. 41 (2011)

• Clàssica (2020)

Segon bloc (Dedicades)

• Gerard i Marta (2001, a Gerard Comellas i Marta Camps)

• Un any i un dia (2015, a la Cobla Berga Jove)

• Queralt al cor (2016, al Centenari de la Mare de Déu de Queralt)

• Per tu, Pol (2009, a Pol Agustina)

• Petits Marc i Queralt (2016, a Marc i Queralt Agustina)

Tercer bloc (Col·laboracions amb la Cobla Contemporània)

• L’abella picapedra (2012)

• Malbaratament indecent per sota la taula (2016)

• Una de l’oeste (2018)

Quart bloc (Obres)

• Breu divertiment sobre una popular catalana (1999)

• Quòdlibet, fantasia per a cobla i percussió sobre temes de la Patum (2010)

La gravació va tenir lloc a finals del 2020 a l’Espai Montserrat Camps a Sabadell, un espai de gravació gestionat per l’entitat Músics per la Cobla. La presa de so, producció musical, edició, mescla i masterització l’ha realitzat l’Enric Giné (Tasso Laboratori de so). La il·lustració i disseny del llibret ha estat obra de la Bet Calderer. I la publicació i fabricació l’ha realitzat Audiovisuals de Sarrià.

X